Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
      Solcreme til ansigt

      Solcreme til ansigtet - perfekt beskyttelse til følsom hud

      Vi kender alle følelsen af varme, behagelige solstråler på vores hud. De første solstråler er særligt gode for os om foråret. Det er nu, vores krop producerer D-vitamin ved hjælp af sollys, og vi får det meget bedre. Selv om solen føles behagelig på huden, bør man stadig holde tilstrækkelige pauser i skyggen. Grunden til dette er, at for meget sol kan fremme rynker og pigmentpletter. Desuden bør folk med udtalte modermærker være forsigtige for at undgå hudsygdomme og irritation. Korrekt solbeskyttelse er derfor utrolig vigtig.

      Skal jeg bruge ekstra solcreme til ansigtet?

      Ingen anden del af kroppen er så udsat for solen som vores ansigt. Det gælder især næse, pande, læber og ører. Disse områder er særligt udsat, fordi UV-strålerne rammer dem i en særlig stejl vinkel. Dertil kommer, at huden i ansigtet er særlig tynd og følsom. Ansigtshuden har en helt anden struktur end huden på ben, arme og mave. Normal solcreme med sin rige konsistens er mere beregnet til kroppen. Specialiseret solcreme til ansigtet er skræddersyet til den sarte ansigtshuds særlige behov. For eksempel er de ofte ekstra fugtgivende, absorberes hurtigere og efterlader ingen rester.

      Solcreme til ansigt

      Er en dagcreme med solbeskyttelsesfaktor nok?

      Forskellen på en dagcreme med solfaktor og en solcreme til ansigtet er, at cremernes fokus er forskelligt i begge tilfælde. Produkterne har forskellige "hovedopgaver". Med en dagcreme er fokus på pleje og kosmetik - fx fugtgivende og tonende - suppleret med en grundlæggende beskyttelse mod UV-stråling. En solbeskyttelsesfaktor (SPF) på 10 til 30 er tilstrækkelig til normal hverdagsbrug i gennemsnitligt sollys.

      Med speciel solcreme er solbeskyttelsesfaktoren meget højere, nemlig 30 til 50. Det viser allerede, at solbeskyttelse står i centrum her. Så hvis du planlægger at være ude i solen i længere tid, eller hvis solen er særlig intens midt på sommeren, så bør du bruge en decideret solcreme. En dagcreme kan så ikke længere beskytte pålideligt mod solskoldning og for tidlig ældning af huden.

      Ideelt set bør du altid beskytte din ansigtshud mod UV-stråling. Afhængigt af hvad du har tænkt dig at gøre, er det tilstrækkeligt med en dagcreme med SPF, eller det anbefales altid at bruge en særlig solcreme til ansigtet ved kraftigere solpåvirkning.

      Dagcremer med SPF

      Spar 20%
      101.56 kr.
      126,95 kr.
      Spar 20%
      48.76 kr.
      60,95 kr.
      Spar 20%
      150.36 kr.
      187,95 kr.
      Spar 20%
      112.76 kr.
      140,95 kr.
      Ikke p� lager

      Findes der forskellige solcremer til forskellige hudtyper?

      Ja, det findes der. Mange mærker tilbyder forskellige produkter, såsom solcreme til følsom hud, solcreme til tør hud eller solcreme til børn.

      Hvis du har hudproblemer som akne, rosacea eller pigmentpletter, spiller solbeskyttelse naturligvis en særlig vigtig rolle. Ved akne anbefales gels i stedet for den klassiske creme. Hvis du ikke kan tåle visse ingredienser, kan du vælge en naturkosmetisk solcreme. En solcreme med en høj SPF er bedst til rosacea. Farvede cremer skjuler rødmen. Pigmentpletter kan forværres, når de udsættes for UV-stråling, så her er der brug for et højt niveau af UV-beskyttelse. Ekstra beskyttelse med hovedbeklædning er endnu mere sikkert. Hvis du er i tvivl, så søg råd hos en hudlæge.

      Hvilken solbeskyttelsesfaktor er den rigtige?

      Hvilken solbeskyttelsesfaktor du vælger, afhænger af tre aspekter:

      1. Hvor stærk er solen? I det tidlige forår er solen endnu ikke så intens som midt på dagen ved midsommer.
      2. Hvor længe vil du opholde dig i solen? Hvis du bliver solskoldet efter 10 minutter uden solcreme, forlænges beskyttelsen med SPF 20 til 200, så du ganger minutterne med solbeskyttelsesfaktoren. Du er dog på den sikre side, hvis du ikke udnytter denne tidsperiode fuldt ud.
      3. Hvilken hudtype er du? Afhængig af din hudtype, som normalt er relateret til hår- og øjenfarve, har vores hud forskellige beskyttelsesniveauer. Brunetter kan opholde sig i solen i længere tid uden at blive solskoldede, mens rødhårede normalt bliver udsat for solen meget hurtigere. Her er en oversigt over de 6 hudtyper:
      Solcreme til ansigt
      Men for ikke at gøre det til raketvidenskab: Om foråret er en solbeskyttelsesfaktor på 20 ofte tilstrækkelig. Hvis du tager på lange bjergture om sommeren eller tilbringer flere timer udendørs under andre aktiviteter, anbefales SPF 50.

      Solcreme til ansigtet

      Hvordan påfører jeg solcreme korrekt?

      Solcreme har brug for lidt tid til at virke ordentligt. Det er derfor bedst at smøre solcreme på cirka en halv time i forvejen. Følgende punkter skal derefter overholdes:

      • Meget hjælper meget - det er faktisk tilfældet her. Så brug ikke solcreme for sparsomt, men i stedet rigeligt.
      • Vær især opmærksom på de såkaldte udsatte områder på næseryggen, ørerne, læberne og panden. Dekolletaget bør også beskyttes.
      • Du bør smøre dig ind i solcreme mindst hver anden time. Det starter ikke solbeskyttelsesperioden forfra, men sved, badning og slid reducerer effekten.
      • Det er bedre at opholde sig i skyggen ved frokosttid. Selvom du bruger solcreme, er det bedre for din hud.
      • Derudover: Du behøver ikke at undvære makeup! Men det er vigtigt at følge rækkefølgen for påføring: Først fugtighedscreme, så solcreme og så makeup. Det bliver selvfølgelig mere tidskrævende at smøre sig ind igen, når man også smører sig ind i make-up. 
      Solcreme til ansigt

      Nyd solen - solcreme gør det muligt

      Uanset om det er solcreme eller sololie - det vigtigste er, at du ikke udsætter din hud for solens stråler uden beskyttelse. Godt fugtet eller olieret kan du i det mindste nyde den behagelige varme i en vis periode uden at bekymre dig og genoplade dine batterier. Vi anbefaler aftersun-produkter til pleje efter solbadning. Hvis du ikke er en soldyrker, men alligevel gerne vil have en let solbrun hud, kan du bruge selvbrunerprodukter. Selvom man derved undgår UV-stråling, går man desværre også glip af det vigtige D-vitamin, som vores hud producerer, når den udsættes for solen. Så kom altid ud i den friske luft - men brug solbeskyttelsesfaktor!

      Solcreme til ansigtet: de vigtigste fakta opsummeret 

      Findes der speciel solcreme til følsom ansigtshud? 
      Ja, der findes solcreme til sensitiv hud. Ved særlige diagnoser bør man spørge dermatologer og apotekere om medicinske produkter.

      Hvordan smører jeg mit ansigt korrekt ind i solcreme?
      Du bør smøre dig ind i masser af solcreme! Det er vigtigt, at du fugter huden regelmæssigt. Først skal du påføre en fugtighedscreme, derefter en solcreme og til sidst make-up, hvis det er nødvendigt. 

      Hvad er forskellen på solcreme til ansigtet og almindelig solcreme til kroppen?
      Cremerne er forskellige i konsistensen. Solcreme til ansigtet absorberes normalt hurtigere og er bedre egnet til den sarte ansigtshuds særlige behov. Normal solcreme er primært beregnet til kroppen. 

      Hvilken solbeskyttelsesfaktor skal en solcreme til ansigtet have?
      Det afhænger af hudtypen, solens intensitet og varigheden af eksponeringen. En solbeskyttelsesfaktor på mindst 20 anbefales.

      Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

      Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

      Der er opstået en fejl.

      Opdater venligst siden.