Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden

   B-vitamin

   Kategorier
   Filter
   Sorter
   • Standard
   • Standard
   • Mærke (A-Z)
   • Mærke (Z-A)
   • Pris (stigende)
   • Pris (faldende)
   • Ny
   • Bestseller
   • 24 pr. side
   • 24 pr. side
   • 36 pr. side
   • 60 pr. side
   140 .95 kr.
   35 .95 kr.
   168 .95 kr.
   51 .95 kr.
   41 .95 kr.
   23 .95 kr.
   • 1(current)
   • 2

   Hvad er B-vitamin? 

   B-vitamin er vandopløseligt og er derfor noget, vi har brug for at få tilført dagligt, da det kun lagres i kroppen i et begrænset omfang. Men faktisk er vitamin B ikke blot ét vitamin, men det er opdelt i syv forskellige grupper: B1, B2, B3, B5, B6, B8 og B12. Hvert B-vitamin har forskellige kemiske forbindelser, der gør, at de adskiller sig fra hinanden. Dog spiller de alle en vigtig rolle i cellernes metabolisme, bl.a. kredsløbet, nervesystemet og stofskiftet. Kroppen kan ikke selv producere B-vitaminer, hvorfor det skal indtages gennem kosten eller som supplerende kosttilskud.

   B-vitamins gode egenskaber

   B-vitamin bidrager til mange gode ting, herunder at stimulere dit kredsløb, nervesystem og stofskifte. Derudover bidrager de forskellige B-vitaminer også med næring til hud, hår og negle. Man kan derfor hurtigt fastslå, at B-vitaminerne er en vigtig kilde til et sundt liv.

   B1 (Thiamin): B1 bidrager til muskler, nervesystem, hjertet, hjernen og fordøjelsen og findes i fødevarerne gær, ris, kornprodukt, bælgfrugter, linser, svinekød og mælk. Er du et aktivt menneske, gravid eller ammer, vil du ofte opleve, at du har brug for mere B1-vitamin.

   B2 (Riboflavin): B2-vitaminet bidrager til hår, hud, negle, læber og synet, og har betydning for, hvordan kroppen omsætter proteiner, fedt og kulhydrater til energi. B2-vitamin findes i fødevarer som lever, gær, ost, mælk, fisk, bladgrønt og bælgfrugter.

   B3 (Niacin): Dette vitamin er med til at omdanne energi i kroppen, og B3-vitamin omdanner energi til hjertet og hjernen og er en vigtig spiller for kroppens ydeevne. B3 findes i fødevarer som kød, fisk, fjerkræ og fuldkornsprodukter.

   B5 (Pantotensyre): B5 har en central rolle for kroppens stofskifte. Dette vitamin er netop vigtigt for kroppens evne til at forbrænde og omdanne fedt og kulhydrater til energi, og kroppen bruger ligeledes B5-vitamin til at producere hormoner og vedligeholde nervesystemet. Vitaminet findes i fødevarer som kød, lever, mælk, æg, kornprodukter, linser og bælgfrugt.

   B6 (Pyridoxin): B6-vitamin er vigtigt for kroppens vedligeholdelse og vækst. B6 spiller en vigtig rolle for immunsystemet og dannelsen af antistoffer. Vitaminet findes i fødevarer som mælk, kål, oksekød, lever, æg og grøntsager.

   B8 (Biotin): Kroppen bruger B8-vitamin til at lave den mad, du spiser, om til brændstof og byggesten i kroppen. Vitaminet er altså med til at sørge for, at du har energi til at bevæge dig, dit hjerte kan slå og din hjerne kan fungere. Derudover bruger kroppen også B8 til vedligeholdelse af hud, hår og immunforsvar. Du finder biotin i fødevarer som æggeblommer, havregryn, nødder, edamamebønner og grønne grøntsager.

   B12 (Kobalamin): B12-vitamin bidrager til nervesystemet, stofskiftet og til dannelsen af DNA. Derudover bruger kroppen også B12-vitamin til at danne blodceller, hvorfor B12 også er med til at forebygge blodmangel. Sidst men ikke mindst mindsker B12 risikoen for træthed og bidrager til en optimal muskelfunktion. Du finder B12-vitaminet i fødevarer som kød, fisk, skaldyr, æg, lever og mælkeprodukter.

   Mangel på B-vitamin 

   Det er vigtigt at sørge for at få nok B-vitamin, da vi som mennesker ikke selv kan producere det.
   Oplever du muskeltræthed, manglende appetit eller en konstant træthedsfølelse, så kan det være fordi du mangler B-vitamin, og det kan derfor være en god idé at få de forskellige B-vitaminer gennem kosttilskud.

   Vælg det vitamintilskud der passer til dig 

   Hos ROSSMANN finder du et stort og bredt udvalg af B-vitamin. Hos os finder du både ren B-vitamin og B-vitaminer, der er kombineret med magnesium, folsyre og D-vitamin. Vi har både B-vitaminer som faste tabletter, som brusetabletter, opløseligt pulver, smagsneutralt og med tilsat smag. Vi tør derfor godt sige, at vi hos ROSSMANN Danmark har lidt til enhver smag og helt sikkert også et vitamin B, der passer til dig eller en, du holder af.

   Køb B-vitaminer online hos ROSSMANN

   Når du handler online hos ROSSMANN Danmark, får du et godt overblik over alle vores produktkategorier og tilhørende produkter. Når du handler på vores hjemmeside, kan du altid nemt og sikkert følge din forsendelse og få den leveret til din egen adresse eller en GLS pakkeshop nær dig. Hos os finder du altid et stort udvalg af forskellige mærker i god kvalitet til lave, faste priser. Dyk ned i vores spændende udvalg af vitaminer og mineraler på rossmann.dk, og find det kosttilskud, som opfylder dine behov.
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.