Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden

   Menstruationskopper

   Flere kvinder er efterhånden begyndt at skifte bind og tamponer ud med det mere økonomiske og miljøvenlige alternativ: en menstruationskop. Derfor har vi hos ROSSMANN et stort udvalg af forskellige slags menstruationskopper i forskellige størrelser, former og farver, til faste, lave priser. Udforsk vores online univers, læs med og bliv lidt klogere på menstruationskoppen og dens funktionalitet.
   Kategorier
   Filter
   Sorter
   • Standard
   • Standard
   • Mærke (A-Z)
   • Mærke (Z-A)
   • Pris (stigende)
   • Pris (faldende)
   • Ny
   • Bestseller
   • 24 pr. side
   • 24 pr. side
   • 36 pr. side
   • 60 pr. side

   Menstruationskop som hygiejneprodukt

   Menstruationskoppen er et hygiejneprodukt og er derfor et alternativ til tamponer og bind, som vi ellers kender til. Den har form som en lang kop, typisk med en lille stilk i enden og fås i flere forskellige størrelser. En menstruationskop er lavet af silikone, hvorfor den kan tilpasse sig din krop og også er let at rengøre. De fleste menstruationskopper kan beskytte dig i op til 12 timer - selv på de dage, hvor du bløder mest. Koppen indsættes i skeden for at opsamle menstruationsblodet, hvorefter den tømmes og rengøres, og derefter kan sættes op igen. Hvor ofte du skal tømme koppen, afhænger lidt af, hvor meget du bløder.

   Hvilken menstruationskop er den bedste?

   Hvad der er den bedste menstruationskop til dig, kan komme an på mange ting. Størrelsen på de forskellige modeller kan nemlig variere efter de forskellige producenter, dog har de fleste mærker både en lille og en stor størrelse. Har du for eksempel kraftige blødninger, kan det være en god idé at vælge en stor størrelse menstruationskop, hvorimod en lille menstruationskop anbefales til lette til moderate blødninger. Har du født vaginalt, kan det også være, du har behov for en menstruationskop i en større størrelse.

   Sådan rengør du din menstruationskop

   Efter brug er det vigtigt, at du rengør din menstruationskop for at undgå infektioner og ubehag i underlivet. Inden du bruger din menstruationskop for første gang og for hver ny menstruation, bør du koge din menstruationskop i en gryde i 5-7 minutter. Når du tømmer koppen i løbet af din menstruation, skal du vaske den med vand og en mild sæbe, inden du sætter den op igen. Derudover er det også vigtigt, at du sørger for at vaske dine hænder grundigt med vand og en mild sæbe, både inden du sætter koppen op, og inden du tager den ud.

   Hvordan bruges en menstruationskop?

   Som så mange andre nye ting, vil det også kræve lidt øvelse at bruge en menstruationskop. Men bare roligt, det er meget enkelt at indføre en menstruationskop og noget, du med garanti hurtigt vil mestre. Når du får menstruation, folder du koppen og sætter den op i skeden, hvorefter den selv vil folde sig ud og skabe et vakuum. På denne måde kan den samle blod uden at lække. De første par gange du bruger din menstruationskop, kan det dog være en god idé at benytte et trusseindlæg, indtil du er helt tryg i din måde at bruge den.

   Sådan sætter du en menstruationskop op

   Inden du sætter din menstruationskop op, er det en rigtig god idé at vaske dine hænder først. Gerne med en mild sæbe, så du undgår irritation. Derefter er det om at finde den position med spredte ben, som fungerer for dig. Fold nu koppen, så den bliver smal og indfør den i skeden. Vær dog opmærksom på, at den ikke skal lige så langt op som en tampon. Så trækker du forsigtigt i stilken. Er der modstand, har den skabt vakuum, og koppen sidder som den skal. Glider den derimod ud, er det en god idé at prøve at indføre menstruationskoppen igen.

   Menstruationskop - sådan folder du den
   Menstruationskopper

   Sådan tager du en menstruationskop ud

   Det er vigtigt at du ikke trækker din menstruationskop ud ved at hive i stilken, da dette kan føles meget ubehagelig. Men start også her med at vaske dine hænder, så du undgår unødvendig irritation i underlivet. Find en position med spredte ben, som fungerer for dig og tag nu fat om koppen med pege og tommelfinger. Før din pegefinger op langs siden på koppen og tryk forsigtigt, indtil du kan mærke, at den slipper din skedevæg og vakuummet er brudt. Når du har løsnet koppen med din finger, kan du stille trække den ud og tømme indholdet i toilettet.

   Køb menstruationskop online på rossmann.dk 

   Når du handler online hos ROSSMANN, får du et godt overblik over alle vores produktkategorier og tilhørende produkter. Samtidig kan du sidde i ro og mag, imens du fylder din digitale kurv med lige præcis det hygiejneprodukt, som passer til dine behov. Når du handler på vores hjemmeside, kan du altid nemt og sikkert følge din forsendelse og få den leveret til din egen adresse eller en GLS pakkeshop nær dig. Dyk ned i vores spændende udvalg af menstruationskopper, og bliv inspireret til nye, miljøvenlige vaner i din hverdag.

   Ønsker du mere inspiration til din hverdag, er du meget velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi ser frem til at høre fra dig.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.