Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Oppustethed før menstruation

   Oppustethed før din menstruation: nyttige tips mod irriterende ubehag

   En kvindes menstruationscyklus er ofte ledsaget af forskellige symptomer, og mange lider af mavekramper eller endda præmenstruelt syndrom (PMS) før deres menstruation. Andre føler sig oppustede og kæmper med fordøjelsesproblemer og luft i maven, før deres menstruation starter - alt sammen helt normalt og ikke noget at bekymre sig om. Der er mange grunde til dette, men de er hovedsageligt relateret til ændringen i hormonniveauet før din menstruation.

   Følgende guide giver dig vigtig information om oppustethed før og under din menstruation. Vi giver dig også tips og råd, der kan hjælpe dig med oppustethed før din menstruation!

   Årsager til oppustet mave: hvor kommer oppustethed før menstruation fra?

   Før din første menstruation begynder, ændrer hormonniveauerne i din krop sig. I løbet af din menstruationscyklus stiger progesteronniveauet - mængden af det såkaldte lutealhormon, der frigives - mellem ægløsning og starten af din menstruation. Selvom dette får dine muskler til at slappe af, bevæger din mave-tarmkanal sig lidt mindre. Det bremser fordøjelsen og øger mængden af gas i de berørte organer.

   Samtidig frigiver din krop flere prostaglandiner. Disse vævshormoner hjælper med at nedbryde slimhinden i livmoderen - du kan føle smerter i livmoderen i denne periode. Det kan også føre til luft i maven. Ud over oppustethed er diarré, kvalme, forstoppelse og andre symptomer, der er direkte relateret til fordøjelseskanalen, også almindelige.

   Hvornår opstår luft i maven før din menstruation?

   Luft i maven starter normalt umiddelbart efter ægløsningen og varer kun et par dage. Den kvindelige cyklus varer mellem 24 og 38 dage for de fleste kvinder. I denne periode forberedes livmoderslimhinden til ægløsning. Du kan bruge en cyklusberegner til nemt at beregne din ægløsning og finde ud af, hvornår du skal have din menstruation, og i hvilken periode du skal forvente øget oppustethed. Nogle kvinder rapporterer også om oppustethed under ægløsningen. Om og hvornår de begynder, varierer derfor fra kvinde til kvinde.

   PMS-oppustethed: Er oppustethed et PMS-symptom?

   Oppustethed er et af de symptomer, der kan opstå ved præmenstruelt syndrom. Hvis det regelmæssigt opstår kort før eller under din menstruation, kan man antage, at der er en sammenhæng. Men PMS ledsages også af andre fysiske klager som ryg-, led- og muskelsmerter. Madtrang, tristhed og følelsesmæssige forstyrrelser kan også være tegn på PMS. Hvis du er usikker på årsagen til din oppustede mave og luft i maven, bør du helt sikkert konsultere din læge. Du bør også søge læge, hvis du har alvorlige og vedvarende mavesmerter.

   Hvad hjælper mod oppustethed før din menstruation?

   Der er forskellige tiltag, der kan lindre oppustethed, ubehag, luft i maven og menstruationssmerter under menstruationscyklussen, fx te. Te er ikke kun beroligende, men har også en afslappende virkning og kan hjælpe med at lindre kramper og reducere luft i maven. Massage og en tilpasset kost kan også være med til at lindre mavekramper og menstruationssmerter.

   Tips mod oppustethed før menstruationen

   Hvilke teer kan hjælpe mod oppustethed før din menstruation?

   Te er et velafprøvet husråd mod oppustethed - både før og under menstruationen. Vi anbefaler især fennikel-anis-karry te fra Teekanne eller Alnatura økologisk fennikel-anis-spidskommen te. Den velafbalancerede blanding af urter beroliger maven, forebygger luft i maven og hjælper med at slappe af i krop, sind og sjæl.

   Kamillete er også et godt valg ved mave- og tarmproblemer - herunder oppustethed før og under menstruation. Den beroligende kamillete fra Teekanne har en mild smag, der kan få maven til at slappe af. Ved andre menstruationssymptomer relateret til fordøjelsessystemet kan løppefrøskaller også hjælpe og lindre og hjælpe din fordøjelseskanal med at genfinde sin sædvanlige balance.

   Passende produkter

   Alnatura
   Økologisk kamillete
   30 g (1 kg = 531,67 kr.)
   15 .95 kr.
   Teekanne
   "Kamillete"
   30 g (1 kg = 698,33 kr.)
   20 .95 kr.
   altapharma
   Fennikel-Anis-Kommen Te
   24 g (1 kg = 372,92 kr.)
   8 .95 kr.
   29 .95 kr.
   Teekanne
   "Fennikel-Anis-Kommen"
   60 g (1 kg = 349,17 kr.)
   20 .95 kr.

   Varme og massage til at lindre oppustethed før din menstruation

   Varme hjælper bugvæggen med at slappe af. Med en hyggelig varmedunk kan du hjælpe din krop med at frigive overskydende gas og lindre kramper med den ekstra varme. Varmende kirsebærstenspuder bidrager også til en beroligende følelse i maven og underlivet. Læg dig i sengen med en varmedunk, og forkæl dig selv og din krop med flere timers ro og hygge.

   I øvrigt er varmedunke og kirsebærstenspuder ikke kun nyttige for dig under menstruationen. Hyggelige varmedunke hjælper også babyer og småbørn, som har tendens til oppustede maver.

   Hvad hvis den oppustede mave fortsætter på trods af varme og massage?

   I så fald bør du søge lægehjælp og om nødvendigt konsultere en gastroenterolog. Han eller hun vil undersøge dig og fastslå årsagerne til den ændrede peristaltik i tarmmusklerne. Du kan også gøre noget: tilpasse din daglige rutine ved at øge din motion, dyrke sport, indtage en sund kropsholdning og spise en tarmvenlig kost og reducere stress så meget som muligt.

   Den rigtige kost mod oppustethed ved PMS

   Ideelt set bør du spise en let kost før din menstruation. Særligt oppustende produkter som kål, blommer, animalske produkter med et højt fedtindhold, melprodukter og stærke krydderier bør du undgå i denne periode. Du kan også booste din fordøjelse med loppefrøskaller fra enerBiO og dermed reducere dannelsen af luft i maven.

   Yderligere mikronæringsstoffer, probiotika, præbiotika og generelle fordøjelsesprodukter som chiafrø fra enerBiO kan også have en positiv effekt på din tarmflora - også når du ikke har menstruation. Frisk ingefær og pebermynte er også velafprøvede husråd mod luft i maven og oppustethed.

   Oppustethed før menstruation

   Oppustethed og menstruation: Hvad du absolut bør vide

   Oppustethed og ubehag før din menstruation er ikke noget at bekymre sig om. Det er relateret til din ændrede hormonbalance og er helt naturligt. Men du behøver ikke at finde dig i det. Med varmende te, massage og den rigtige kost vil din fordøjelseskanal vende tilbage til sin sædvanlige balance. Hvis symptomerne fortsætter, bør du konsultere en læge.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.