Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Menstruationsskiven - den flade version af menstruationskoppen

   Menstruationsskiven: alt hvad du behøver at vide

   Fra menstruationssvampe til menstruationsundertøj: der findes efterhånden mange bæredygtige alternativer til konventionelle tamponer og bind. Menstruationsskiven, som er en variant af menstruationskoppen, er et af dem! Den kan rumme mere end sin forgænger og giver dig pålidelig beskyttelse mod lækage under din menstruation. Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om tamponalternativet, hvordan du bruger menstruationsskiven korrekt, og hvad du skal huske på, når du rengør den!

   Hvad er en menstruationsskive?

   Menstruationsskiven eller disken, er en variant af menstruationskoppen: menstruationsproduktet har en rund eller oval form og ligner en flad hætte eller tallerken. Det er lavet af blødt, fleksibelt materiale som silikone og har en tynd kant, der former sig efter livmoderhalsen.

   Disken har normalt en diameter på 6-8 cm, er meget tynd og har ingen irriterende grebskroge, der kan påvirke komforten af menstruationsproduktet, hvis den indsættes forkert. Disken fås ofte i to forskellige størrelser og kan rumme op til 75 milliliter menstruationsblod, afhængigt af det valgte produkt. Det betyder, at du kan bruge menstruationsbindet selv ved kraftig blødning. Med god pleje kan menstruationsproduktet bruges i omkring 5 til 10 år.

   Menstruationsskiven er i øvrigt også en lettelse, hvis du har bækkenbundssvaghed. Men hvis du for nylig har født eller fået foretaget et indgreb på livmoderhalsen, bør du afholde dig fra at bruge menstruationsproduktet og konsultere din gynækolog, før du bruger det.

   Hvad er fordelene ved menstruationsskiver? 

   Ud over bæredygtighedsaspektet og den høje kapacitet har den genanvendelige menstruationsskive også andre praktiske egenskaber: Den medicinske silikone, der bruges til at fremstille disken, er allergivenlig. Disken kan også placeres tæt på livmoderhalsen takket være dens praktiske form. Det har den fordel, at du næsten ikke mærker den, hvis du overhovedet mærker den.

   Menstruationsskiven minimerer også uønsket blodlækage, da den klæber pålideligt til skedevæggen. Det betyder, at du ikke kun er optimalt beskyttet under sport, men også under sex, hvilket er muligt uden problemer med en menstruationsskive. Selvfølgelig kan du også have sex med andre menstruationsprodukter - men fordelen ved menstruationsskiven er dens kant. Det forhindrer, at du lækker blod under penetrationen. Placeringen af skiven tæt på livmoderhalsen sikrer også, at hverken du eller din partner kan mærke menstruationsskiven under samlejet.

   En anden særlig praktisk funktion er, at du kan tømme skiven uden at tage den ud. Det skyldes, at disken flytter sig en smule, når du tisser, på grund af din kropsholdning og muskelspændinger, hvilket får den til at tømmes automatisk. Vær dog opmærksom på, at "automatisk tømning" ikke nødvendigvis fungerer anatomisk for alle.

   Fordele ved menstruationsskiven

   Menstruationsskive og menstruationskop - hvad er forskellen?

   Den mest åbenlyse forskel mellem menstruationskoppen og menstruationsskiven er formen: mens koppen har en større volumen, er skiven betydeligt fladere. Placeringen i skeden er også forskellig. Menstruationsskiven sidder omkring livmoderhalsen, mens koppen er placeret længere nede i skeden. Menstruationsprodukterne adskiller sig også med hensyn til kapacitet: Menstruationskoppen har en opbevaringskapacitet på 30 til 50 milliliter, mens disken kan rumme op til 75 milliliter og derfor også er ideel til kraftigere perioder.

   Så før du køber, bør du overveje, hvilket produkt der passer bedst til dine ønsker og behov: For at finde ud af, hvilket produkt du føler dig bedst tilpas med, er det en god idé at prøve begge produkter i ro og mag.

   Kop eller skive?

   Anvendelse: Hvordan indsættes menstruationsskiven?

   Med lidt øvelse og rutine vil du være i stand til at indsætte menstruationsskiven på ingen tid overhovedet. Følg trin-for-trin-instruktionerne nedenfor.

   1. Vask dine hænder grundigt med vand og sæbe for at sikre, at de er rene, før du indsætter menstruationsskiven.
   2. Fold først skiven på midten med tommel- og pegefinger, så den danner et 8-tal.
   3. For at gøre det lettere at indsætte skiven, kan du sidde på hug over toilettet.
   4. Indsæt nu den bageste kant af skiven, og skub den ind med pegefingeren, indtil du når den dybeste del af skeden.
   5. Vinkel menstruationsskiven lidt bagud og lidt nedad, så kanten bevæger sig bag livmoderhalsen.
   6. Før den anden ende fremad til det sted, hvor dit kønsben er placeret.
   7. Hvis menstruationsskiven er placeret korrekt, bør du ikke længere kunne mærke den. Men hvis du stadig kan mærke den, kan det være nødvendigt at skubbe den lidt længere ind.
   8. For at fjerne menstruationsblæren skal du først vaske dine hænder. Sæt dig enten over toilettet, på hug eller med det ene ben oppe. Tag derefter forsigtigt fat i konturen med en finger, og træk den langsomt nedad. Det er bedst at forsøge at trække skiven ud parallelt med gulvet.

   Hvordan rengør jeg menstruationsskiven?

   Før du bruger skiven første gang, skal du koge den i ca. 5 minutter for at fjerne eventuelle bakterier. Disken skal også rengøres efter din menstruation eller før din næste menstruation. Hvis du ikke har mulighed for at koge vand, kan du også skylle disken grundigt med en mild sæbe og varmt vand.

   Er du stadig ikke overbevist? Lige så bæredygtige alternativer til menstruationsskiven er fx menstruationssvampen og menstruationskoppen: begge menstruationsprodukter er lige så nemme at rengøre som skiven.

   Køb menstruationsskive online

   Menstruationsskiven har en stor kapacitet, er nem at bruge, kan genbruges og giver dig en pålidelig beskyttelse mod lækage, selv under sex!

   Menstruationsskive
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.