Ælt speltmel, gær, sukker, 1 tsk. salt, olivenolie og ca. 125 ml lunkent vand sammen til en dej, og lad den hvile tildækket i 30 minutter. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, udstik 12 cirkler (9 cm Ø hver), smør 12 muffinforme og beklæd dem med dejcirklerne.
Beklæd hver fordybning med et stykke bagepapir, og fyld med tørrede bælgfrugter for at forhindre, at der dannes bobler under bagningen. Bages i en forvarmet ovn ved 220 °C over-/undervarme (varmluft: 200 °C) i 10-12 minutter.
Form resten af dejen til 24 kaninører, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca. 5-6 min. til de er gyldenbrune. Tag dem ud, og lad dem køle af.
Pil løget, og skær det i fine tern. Smuldr tofuen med hænderne. Klip purløg i fine ruller. Varm stegeolien op i en pande. Svits løget i tern, tilsæt derefter tofuen, og steg den gyldenbrun.
Krydr den rørte tofu med gurkemeje, salt og peber. Rør til sidst havredrikken i, og lad det hele simre, til den rørte tofu har den ønskede konsistens. Hæld den i de bagte kurve, og pynt med purløg og kaninører.
Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!