Varm mandeldrikken og 70 g ghee i en gryde, indtil den er lunken. Bland speltmel, kokossukker, salt, æg og gær i en skål, tilsæt mandeldrik og ghee, ælt det hele til en glat dej og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Hak mandler, tranebær og 50 g chokolade fint og bland dem i en skål. Smelt den resterende ghee i en gryde. Forvarm ovnen på 200 °C over-/undervarme. Beklæd en muffinsform med papirbunde.
Ælt dejen igen, rul den ud til et 1 cm tykt rektangel på et melet underlag og pensl med ghee. Drys mandelblandingen ovenpå, tryk den let ned og skær dejen ud i lige store firkanter.
Læg 3-4 af disse oven på hinanden forskudt. Læg derefter de udskårne og sammensatte dejpakker på højkant i de forberedte muffinforme og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag dem i ca. 25 minutter, tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Hak den resterende chokolade, og smelt den forsigtigt over vandbad. Dryp den over de afkølede muffins og pynt med chokoladeknapper.
Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!