Til tomatdippen: læg solsikkekernerne i blød i vand natten over. Næste dag skrælles gulerødderne, skæres i tern og dampes i lidt saltet vand, til de er bløde. Hæld vandet fra, og blend det fint med tomatpuré, hakkede tomater og de udblødte solsikkekerner. Smag til med agavesirup, salt og peber.
Til focacciaen: bland speltmel, gær, sukker og 15 g salt i en røreskål. Tilsæt 340 g lunkent vand og 40 g olivenolie, og ælt i 6-8 minutter til en blød, glat dej. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Ælt derefter dejen igen, og bred den ud på en smurt, dyb bageplade. Pensl med resten af olivenolien, og lad den hæve et lunt sted i 1-2 timer.
Skær oliven i ringe til toppingen. Vask og rens grøntsagerne efter eget valg, og skær dem i passende stykker. Forvarm ovnen (230-250 °C varmluft). Tryk fordybninger i den hævede dej tæt sammen med fingrene, og pynt focacciaen med de tilberedte ingredienser i en farverig blomstereng med græskarkernerne som blade.
Sæt straks pladen i den meget varme ovn på midterste rille, og bag focacciaen i ca. 12-15 minutter, til den er gyldenbrun. Tag dem ud, og lad dem køle af, til de er lunkne. Server med tomatdippen.
Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!