Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
      Opskrift: Focaccia fra blomsterengen med tomatdip

      Opskrift: Blomstereng focaccia med tomatdip

      vegansk | laktosefri

      Forberedelsestid: 25 min. + 150 min. hæve- og bagetid

      Ingredienser

      Til 1 bageplade:

      • 70 g enerBiO solsikkekerner
      • 2 spsk enerBiO tomatpuré
      • 50 g enerBiO Tørrede tomater i olie
      • 1 tsk enerBiO akaciehonning
      • enerBiO Sort peber
      • 600 g enerBiO Type 630 speltmel
      • 1 pose enerBiO bagegær
      • 1 spsk rørsukker
      • 60 g enerBiO olivenolie
      • ½ glas enerBiO Kalamata oliven
      • 20 g enerBiO græskarkerner
      • 2 gulerødder, salt
      • 4 kviste rosmarin
      • 500 g farverige grøntsager efter eget valg, fx asparges, cherrytomater, peberfrugt

      Produkter til opskriften

      enerBiO
      Solsikkefrø
      500 g (1 kg = 41,90 kr.)
      20 .95 kr.
      enerBiO
      Tomatpuré
      200 g (1 kg = 69,75 kr.)
      13 .95 kr.
      enerBiO
      Tørrede tomater i olie
      180 g (1 kg = 177,50 kr.)
      31 .95 kr.
      enerBiO
      Akaciehonning
      350 g (1 kg = 134,14 kr.)
      46 .95 kr.
      enerBiO
      Sort peber, hele
      70 g (1 kg = 299,29 kr.)
      20 .95 kr.
      enerBiO
      Speltmel type 630
      1.000 g (1 kg = 18,95 kr.)
      18 .95 kr.
      enerBiO
      Olivenolie til stegning
      500 ml (1 L = 105,90 kr.)
      52 .95 kr.
      Ikke på lager
      enerBiO
      Kalamata-oliven
      350 g (1 kg = 91,29 kr.)
      31 .95 kr.
      enerBiO
      Græskarkerner
      200 g (1 kg = 139,75 kr.)
      27 .95 kr.

      Fremgangsmåde

      Sådan gør du:

      1. Til tomatdippen: læg solsikkekernerne i blød i vand natten over. Næste dag skrælles gulerødderne, skæres i tern og dampes i lidt saltet vand, til de er bløde. Hæld vandet fra, og blend det fint med tomatpuré, hakkede tomater og de udblødte solsikkekerner. Smag til med agavesirup, salt og peber. 
      2. Til focacciaen: bland speltmel, gær, sukker og 15 g salt i en røreskål. Tilsæt 340 g lunkent vand og 40 g olivenolie, og ælt i 6-8 minutter til en blød, glat dej. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Ælt derefter dejen igen, og bred den ud på en smurt, dyb bageplade. Pensl med resten af olivenolien, og lad den hæve et lunt sted i 1-2 timer.
      3. Skær oliven i ringe til toppingen. Vask og rens grøntsagerne efter eget valg, og skær dem i passende stykker. Forvarm ovnen (230-250 °C varmluft). Tryk fordybninger i den hævede dej tæt sammen med fingrene, og pynt focacciaen med de tilberedte ingredienser i en farverig blomstereng med græskarkernerne som blade. 
      4. Sæt straks pladen i den meget varme ovn på midterste rille, og bag focacciaen i ca. 12-15 minutter, til den er gyldenbrun. Tag dem ud, og lad dem køle af, til de er lunkne. Server med tomatdippen.
      Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

      Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

      Der er opstået en fejl.

      Opdater venligst siden.