Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Gaveindpakning

   Indpakning af gaver - tips og ideer til den smukkeste gaveindpakning

   Om det er fødselsdag, jul eller bryllup - der er mange anledninger til at give gaver! Det betyder, at vi altid står over for opgaven med at finde gaver og pakke dem ind. Men hvad er der egentlig ved at pakke gaver ind? Uanset om den er pakket ind eller ej, ændrer det ikke på gaven. Men indpakningen gør den mere personlig og individuel og udtrykker derfor en endnu større påskønnelse. Det gælder især for gaver, som du selv har pakket ind. Og sidst, men ikke mindst, øger udpakningen overraskelseseffekten. Derfor har vi samlet et par DIY-tips og tricks til at gøre din gave til et blikfang!

   Kreative ideer til gaveindpakning

   Der er ingen regler, når det gælder indpakning af gaver. Lad kreativiteten få frit løb! Der er masser af gaveindpakning at købe. Mønstret indpakningspapir og farvekoordinerede bånd er særligt tiltalende. Du kan gøre din gave endnu mere personlig ved hjælp af gavemærker, som du kan skrive modtagerens navn på. Et par tørrede blomster, et smukt kort eller slik på gaven vil også gøre din gave til et ægte højdepunkt.

   Indpakning af en bog: så nemt er det

   Bøger, og gaver af denne slags, er særligt nemme at pakke ind. Her viser vi dig en af de mange måder, du kan pakke en bog ind på med stil:

   Pak gaver ind hurtigt og nemt

   Vi har alle prøvet det: Tiden er ved at løbe ud, og vi har brug for en sidste øjebliks løsning. Hvis du ikke har noget farverigt, mønstret indpakningspapir ved hånden, skal du bare tage et ark brunt indpakningspapir - eller endda bagepapir, hvis det er nødvendigt. Med en stor knaldrød eller endda blå eller grøn sløjfe ser selv det kedeligste papir godt ud. Du kan også bruge en plakat, der er rullet sammen og ikke kan ses. Avisark kan også bruges til at pakke gaver ind med. Sørg for at finde en side, der ser homogen ud i farven, og at du har matchende bånd eller farvet snor.

   Nem og enkel gaveindpakning

   Det er også værd at have et par gaveposer i huset. Du kan enten købe nye eller bare gemme dem, til du får dine gaver i en fin pose. Det er især tidsbesparende og nemt at bruge gaveposer som emballage. Åbn posen, læg gaven i, bind en sløjfe om (eller lad være), og gaven er klar. Prikken over i'et er et personligt lykønskningskort med foto, som du sætter på gaven. Du kan også tilføje gavemærker, fx kaniner til påske eller et lille juletræ til juleaften.

   Lav og pak fantasifulde pengegaver ind

   At give penge eller gavekort er smartere, end mange tror. Det har den store fordel, at giveren ikke kan gå galt i byen. Modtageren kan købe, hvad han eller hun vil. Nogle gange er penge eller et gavekort endda specifikt på ønskelisten, fordi et større køb er nært forestående. For at gøre det personligt og kreativt er der forskellige måder at skabe pengegaver på, som er en overraskelse. For eksempel ved ikke bare at lægge pengesedler i en kuvert, men tilføje konfettihjerter. Eller binde en konvolut med penge til en konfettiballon. Alternativt kan du putte pengesedlen i en ballon og puste den op. Uden at springe ballonen kan modtageren ikke modtage gaven.

   Du kan også udskifte den traditionelle kuvert med en billedramme eller opslagstavle, hvor pengesedlerne og/eller mønsterne udstilles i - for eksempel med et bryllupsmotiv eller et billede af, hvad pengene er til. Eller du kan rulle og folde sedlerne i små stykker og lægge dem i overraskelsesæg eller andre små beholdere - gerne flere, så modtageren har masser af små pakker at åbne.

   Indpakning af en pengegave

   Hvis du også giver blomster med pengene, hvorfor så ikke bruge sedlerne til at lave blomster eller små sommerfugle til at lægge i buketten?

   Pak gaverne smukt og bæredygtigt ind

   Lige så meget som du nyder at pynte op og lave ting, kan du også holde øje med bæredygtigheden. Desværre ender gaveindpakning som regel i skraldespanden. Men det er ofte værd at gemme og genbruge papir, bånd eller dekorationer.

   Det er ikke absolut nødvendigt at købe ting til gaveindpakningen. Mange materialer, der er almindelige i en husholdning, kan bruges til at lave noget smukt: avis- eller magasinsider, stofrester, tomme krukker eller pakker og æsker. Vær kreativ og lav noget af det, du allerede har i huset!

   Et godt alternativ til almindelig tape er fx washi tape, en slags tape lavet af rispapir, som fås i forskellige mønstre. Et kig på naturen åbner også op for mange dekorationsmuligheder: Fyrrekogler og tørrede blomster - de kan også bruges til at skabe en flot indpakning.

   Indpakning af store gaver

   Indpakning af meget store gaver er som regel en udfordring. Papiret er for småt - eller også går det i stykker. Brug i stedet en stor papkasse beklædt med farverigt papir. Stof er et godt alternativ, da det ikke rives i stykker. Dæk en stor gave til med stof, så afsløres gavens hemmelighed på det rigtige tidspunkt. Eller sy en sæk ud af det og bind den med en farverig sløjfe.

   Nogle gange skal du bare bruge en ekstra stor sløjfe af bånd, som du binder rundt om den store gave eller sætter fast med tape.

   Indpakning af runde gaver

   At pakke noget rundt, underligt formet eller blødt ind, fx et tøjdyr, er lettere, end man skulle tro. Du skal blot placere gaven i midten af et større stykke indpakningspapir og derefter trække papiret opad i de fire hjørner. På den måde kan du samle papiret over gaven - binde en sløjfe omkring den - tadaa, færdig.

   Alternativt kan du også binde papiret sammen på højre og venstre side. Så har du et gavebånd.

   Indpakning af runde gaver

   Pak en flaske ind og giv den som gave

   En flaske eller andre store gaver i denne kategori kan nemt lægges i en hjemmelavet gavepose. Sådan gør du:

   Lad kreativiteten få frit løb, når du pakker gaver ind

   Uanset om det er papirblomster til en fødselsdag eller en hjemmelavet gavepose til jul - tænk ud over almindeligt indpakningspapir og sløjfer. Du vil blive overrasket over, hvad du kan pakke ind og pynte gaverne med. Dine kære vil sætte pris på den tid, du har investeret i at udvikle en særlig idé til en vellykket overraskelse.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.