Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Halloween 2022

   Happy Halloween – idéer til din uhyggelige aften

   Hvert år den sidste aften i oktober kommer den uhyggelige tid: små og store hekse, spøgelser og monstre kommer til live - og går i parade gennem gaderne med dilemmaet "trick or treat" eller "slik eller ballade". Halloween er ikke bare for børn, da Halloween-fester for voksne også bliver mere og mere populære. Oprindeligt stammer denne Halloween-skikken fra Irland. Kelterne fejrede "Samhain", som er begyndelsen på et nyt kalenderår og begyndelsen på den kolde årstid. På Samhain gik de døde på jagt efter de mennesker, der skulle dø i det kommende år. For at fordrive ånderne gik indbyggerne i skræmmende kostumer og gik gennem gaderne for at fordrive ånderne.
   Også i dag er et Halloween-kostume og skræmmende sminke naturligvis uundværlige til den uhyggelige højtid.    
   Få tips til din uhyggelige aften, både om hvordan du selv kan sminke dig uhyggeligt hvis du skal til en Halloween-fest, eller skal med ud og "trick'e treat'e". Du kan nemt bruge nogle af de makeup-produkter og redskaber du allerede har liggende til at skabe et uhyggeligt look - så der er ingen undskyldninger for ikke at give den gas med udklædningen i forhold til sminke. Hvis du blot vil holde dig indendørs på den uhyggelige aften med et tæppe og en gyserfilm, men gerne vil være godt forberedt på små spøgelser og hekse foran din hoveddør, så giver vi også et par tips til slik og søde sager du kan have klar. Slutteligt har vi også en lille guide til hvordan du nemt og billigt kan lave dit eget Halloween-pynt.
   Halloween makeup looks

   Uhyggelige makeup looks

   Sugar Skull: Sådan opnår du det skræmmende look

   Dette makeup-look er inspireret fra Mexicos "Día de los Muertos", de dødes dag. Symbolet for De Dødes Dag er La Catrina, et kvindeligt skelet med blomster i håret. Looket er både uhyggeligt og smukt og kan opnås hurtigt med blot nogle få makeup-produkter:
   1. Dæk hele ansigtet, inklusive læber og øjenbryn, med en foundation der er helt lys fx
   Skin Optimizer Foundation fra Rival loves me - det er nemmest at påføre med en makeup svamp. Fikser med en lys pudder, fx denne fra essence.
   2. Lav en kraftig contour ved kæbelinje, under kindben og i siden ved panden, så ansigtet bliver markeret. Contouring kan laves eksempelvis laves med en brun øjenskygge.
   3. Nu skal skelettet tegnes op: brug en
   eyeliner i sort til at tegne "hullet" ved næsen, sort rundt om øjenene og til at tegne tænderne, så det ser ud som et skelet.
   4. Slutteligt kan du "pynte" det ellers uhyggelige skull-ansigt med små hjerter, snirkler, blomster eller lignende, gerne i et symmetrisk mønster med
   lipliners i kraftige røde farver.

   Skull makeup

   Hekse-makeup: inspiration fra Maleficent

   Maleficent er den onde fe fra Disney-filmen af samme navn, som er inspireret af eventyret om Tornerose. Siden live-action-filmversionen med Angelina Jolie har den onde fe med sit usædvanlige udseende fået kultstatus og er et ekstremt populært look til Halloween. Maleficent-gyserlooket er kendetegnet ved blodrøde læber, bleg hud og udtryksfulde konturer:
   1. Dæk hele ansigtet med en foundation der er helt lys og fikser med en lys pudder.
   2. Optegn dine øjenbryn kraftigt med en sort eyeliner, og lav et smokey-eye look med mørkeblå eller sort øjenskygge. Påfør gerne kunstige øjenvipper!
   3. Lav en kraftig contour ved dine kindben og fra dine øjenbryns inderste side ned langs din næsevæg - gerne med en mørk øjenskygge.
   4. Nu kommer vi til læberne: find den mest knaldrøde lipliner og læbestift du kan, og påfør dine læber. Voila! Maleficent blev vækket til live.

   Hekse makeup

   Havfrue-sminke: bliv en skræmmende vandnymfe

   Har du lyst til en usædvanlig Halloween-sminke, der både er feminin og iøjnefaldende? Så er havfruen det perfekte valg for dig. Den såkaldte fish scale-teknik gør looket super-autentisk - og du behøver ikke meget mere end et par netstrømpebukser for at opnå det.
   1. Læg en base i hele ansigtet der er mindst én nuance lysere end din normale makeup.
   2. Hold et par netstrømpebukser mod et sted i ansigtet og påfør nu en blå farve med en rougepensel på det udvalgte hudområde, og blend bagefter overgangene.
   3. Hvis du vil skabe en 3D-effekt, kan du bruge en mindre pensel til at fremhæve linjerne mellem "skællet" med sølvfarvet eller glitrende øjenskygge.
   4. Slutteligt kan du tilføje en læbestift i en kraftig farve, fx mørkeblå eller lilla.

   Havfrue makeup
   Slik eller ballade

   Trick or Treat: slik (eller ballade) til Halloween

   En Halloween-skik, der får alle børns øjne til at lyse op: Trick or Treat - også kendt som "slik eller ballade". Den 31. oktober går udklædte børn fra dør til dør og kræver slik ellers bliver der ballade. Selvom skikken primært foregår i USA, er traditionen blevet mere og mere populær i Danmark og derfor er det ikke en dum idé at være lidt forberedt på besøg af små uhyggelige spøgelser og vampyrer der lige pludseligt ringer på døren. Herunder finder du inspiration til slik der er velegnet til at dele ud, blandt andet fordi det er individuelt indpakket og derved gør det nemt at have stående klart i en skål den 31. oktober. Og skulle du uforventet ikke få nogle gæster, er det heldigvis så lækkert at du kan burge det til din egen Halloween-fest eller bare spise det selv!

   Halloween pynt

   DIY: lav selv uhyggeligt Halloween-pynt

   Halloween-lys: Mumie krukker med flimrende lys

   Dette skal du bruge: et gammelt syltetøjsglas eller konservesglas, lim, en gazeforbinding , små plastik øjne, og et stearinlys, et fyrfadslys eller et LED-lys

   Sådan gør du:
   1.
   Påfør lidt lim rundt om overfladen på et syltetøjsglas og vikl forbindingen om glasset. Sørg for, at der er nogle få pletter fri, så man kan se stearinlyset
   2. Sæt derefter de små plastikøjne fast på glasset
   3. Placer tilsidst et fyrfadslys i glasset og det skræmmende, men søde mumielys er klar!

   Mumielys

   Halloween-guirlande: festlig Halloween deko

   Det skal du bruge: 1 stykke karton til skabelonen, sort karton, blyant, saks, limstift, snor.

   Sådan gør du:
   1.
   Tegn omridset af en flagermus på kartonen med en blyant og klip skabelonen ud med en saks. Fold det sort pap som en harmonika og overfør omridset af skabelonen på det foldede karton med en blyant, og klip formen ud med en saks.
   2. Gentag denne proces så mange gange du vil, og lim derefter de enkelte dele af guirlanden sammen ved de yderste vingespidser med en limstift.
   3. Til sidst prikker du et hul i hver ende af guirlanden og trækker en snor igennem for at fastgøre den og den uhyggelige flagermusguirlande er færdig!

   Flagermusguirlande

   Halloween græskar: traditionel Halloween deko

   Det skal du bruge: et græskar, en tusch, et fyrfadslys og en grøntsagskniv. Evt. også en voksdug til bordet hvor du kreerer dit Halloween-græskar.

   Sådan gør du:
   1.
   Find et flot motiv, der passer til størrelsen på dit græskar og tegn motivet på græskaret med en tusch
   2. Skær derefter et låg i græskaret,og brug en ske til at skære græskaret ud og fjerne kødet og kernerne. Derefter kan du begynde at udskære motivet.
   3. Til sidst placerer du et fyrfadslys i græskaret. og den uhyggelige Halloween udendørslampe er færdig!

   Græskar
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.