Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Mal farverige påskeæg!

   Mal farverige påskeæg

   Farvning og maling af påskeæg er et must i påsken. De farverige æg kan spises hårdkogte til påskefrokost eller pustes ud og bruges som dekoration til huset eller haven. Tandbørster, rødbeder eller farverige fjer er blot nogle af de redskaber, du kan bruge til at skabe helt specielle påskeæg. Vi viser dig en række forskellige idéer, der er vidunderlige til påskehåndværk med børn.


   Maling eller farvning af påskeæg: forberedelse

   Vær obs på, at akrylmaling ikke er egnet til konsumering, derfor er hule æg, ideelle til farvning med kunstige farvestoffer. Her viser vi dig, hvordan du puster æg korrekt:

   1. Du skal bruge en æggeprikker eller en nål til dette formål. Mindst et af de to huller skal være stort nok til, at en tandstik kan komme ind, så ægget let kan løbe ud.
   2. Pust nu ægget ud med et let tryk, indtil det er tomt - brug gerne indholdet til bagning eller madlavning bagefter.
   3. Skyl æggenes indre med rent vand, og ægget er nu klart til at blive dekoreret.

   Farvelægning af påskeæg

   Hvis du vil nyde farvestrålende påskeæg i påsken, kan du bruge to forskellige farveteknikker: koldfarvning eller naturfarver. Med begge muligheder kan du enten koge æggene hårdkogte, inden du farver dem, eller puste dem, som netop beskrevet.

   Med koldfarvestoffer er det meget nemt at farve påskeæg: Farvetabletten opløses i vand, hvorefter ægget kan lægges i farvebadet og tages ud igen afhængigt af den ønskede farveintensitet.

   Naturfarvning af påskeæg

   Det er særligt sjovt at farve æg med børn, når der bruges naturlige farver. Planter indeholder naturlige farvestoffer, som lige så godt kan bruges til at farve påskeæg. Du kan få påskefarver som rød, orange og grøn fra disse fødevarer:

   • Rød: rødbede
   • Gul-orange: gulerod (skrællet)
   • Grøn: spinat 


   For at farve æggene naturligt skal du først lave en farvet bouillon. Det gør du ved at bringe grøntsagerne eller urterne i kog med vand og lade dem trække i 15 minutter. Det er bedst at bruge en gammel gryde til dette, da nogle farver er sværere at fjerne. Hæld den farvede bouillon gennem en sigte, og lad den køle af. I mellemtiden koges æggene eller pustes ud og lægges derefter i bouillonen, indtil den ønskede farve er opnået.

   Farverige påskeæg

   Påskeæg med blomster- og bladmønstre eller elastikker

   Friske blomster og blade giver særligt originale mønstre. De anbringes på et hvidt, udblæst eller kogt æg, som så omhyggeligt anbringes i en nylonstrømpe. Strømpen bindes stramt, så bladet eller blomsten presses fast mod ægget. Derefter dyppes ægget i maling og pakkes ud. Bladet eller blomsten har efterladt et kunstnerisk aftryk.

   Hvis du gerne vil have yderligere mønstre på dine æg, kan du også forsigtigt spænde elastikker rundt om æggene, inden du farver dem - det vil også skabe fine mønstre. Foretrækker du prikkede påskeæg? Brug små prikker af lim på forhånd, og farv derefter ægget. Når det hele er tørret, fjerner du limprikkerne og elastikkerne, og har et særegnet mønster.

   Påskeæg med blomster og bladmønstre

   Flere kreative metoder til farvelægge påskeæg

   Det handler om at give kreativiteten frit løb, når man maler påskeæg. Tandbørster, vatpinde, tråde eller andre redskaber kan bruges til at skabe særlige mønstre, når æggene males - og det er metoder som børn og voksne i alle alder kan være med på. Læs videre for flere sjove og kreative ideer.

   Prikkede påskeæg med vatpinde 

   Farverige vatpinde eller tynde pensler skaber små prikker på æggene. Dyp spidsen af pinden i maling, og dup den derefter på æggene. På denne måde kan du skabe farverige blomsterenge eller farvestrålende prikkede æg.

   Mal fine påskeæg

   Mønstrede påskeæg med tråd og snor

   Du kan også gøre påskeæg til et blikfang med tråd, snor eller tape. Du skal blot vikle dem stramt rundt om ægget for at skabe farverige linjer. Du kan også dyppe trådene i maling og trække dem hen over æggene. Det giver særlige linjemønstre.

   Påskeæg med streger og tape

   Påskeæg med fingermaling

   Et absolut højdepunkt for børn og barnlige sjæle: at male æg med fingrene. Brug fingermaling og lad tøjlerne og kreativiteten slippe løs! Denne teknik er også velegnet til småbørn.

   Du kan også tilføje filt eller fjer til æggene til sidst og lave sjove dyreansigter.

   Påskeæg med fingermaling

   Farvestrålende påskeæg med tandbørster

   En anden sjov måde at skabe unikke påskeæg på er at bruge splatter-teknikken: Dyp hovedet af en tandbørste i maling og kør fingeren hen over den, så der kommer små stænk af farve på ægget.

   Påskeæg med farvet drys

   Hvis du vil lave farverige æg med drys, kan du også lave en opløsning af vand og sukker og dyppe ægget i den, så det bliver klistret. Derefter ruller du det i farverigt drys eller andre materialer som fx fjer eller små perler.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.