Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
      Solcreme til følsom hud

      Solcreme til følsom hud 

      Følsom hud har brug for særlig opmærksomhed, når det kommer til solbeskyttelse, og den rette solcreme kan gøre en forskel. Læs med om hvordan du finder den rette solcreme, der passer til din følsomme hud.


      Det skal du vide om solcreme til følsom hud:

      Hvilken solcreme er særligt egnet til følsom hud?

      Mineralske solcremer med høj solfaktor er det bedste valg til følsom hud. De er skånsomme mod huden samtidig med, at de beskytter mod solens stråler. Hvis du har brug for højere beskyttelse, kan du vælge solcremer med SPF 50, som er specielt udviklet til følsom hud. Se efter de solcremer, der er uden parfume.

      Hvor ofte skal jeg smøre solcreme på?

      For at din hud er fuldt beskyttet, bør du smøre dig hver anden time. Smør også altid et nyt lag solcreme på hvis du har svedt eller været i vandet.

      Hvilke ingredienser bør jeg undgå til følsom hud?

      Din følsomme hud vil sætte pris på en mild solbeskyttelse. Derfor bør du vælge dermatologisk testede solcremer uden alkohol og parfume. Mineralske UV-filtre er særligt hudvenlige i modsætning til kemiske filtre.

      Kan jeg bruge solcreme om vinteren?

      Selv om vinteren kan det være en god ide at beskytte din hud med en solcreme. Især i ansigtet da UV-stråler når din hud, selv når himlen er overskyet. Med den rette solcreme om vinteren er du også godt beskyttet i den kolde årstid.

      Beskyt din følsomme hud

      Følsom hud reagerer mere på hudplejeprodukter, vind og vejr end normal hud. Den har en tendens til rødme og irritation, og kan hurtigt blive tør og føles stram. Typisk kan der også opstå en let prikken eller varme i huden efter brug af plejeprodukter.
      For en følsom hud kan selv små mængder af parfume eller nogle aktive stoffer føre til irritationer i huden.

      56.95 kr.

      Derfor er solbeskyttelse vigtig til følsom hud 

      Følsom hud har en tendens til solskoldning hurtigere end normal hud. De skadelige UVB- og UVA-stråler trænger dybt ind i hudlagene og kan, ud over ubehagelige hudreaktioner, også forårsage langsigtede skader som hurtig hudældning, pigmentpletter eller hudkræft. Da følsom hud ofte regenererer langsommere, er det rigtige solbeskyttelsesmiddel særligt vigtigt.


      Om sommeren kan det være nødvendigt at supplere solcremen med andre former for solbeskyttelse. Mellem kl. 11 og 15 når solens stråler er stærkest, er det en god idé at søge ind i skyggen. Luftigt tøj med UV-beskyttelse og en solhat er også et godt supplement til din solbeskyttelse. Så kan du nyde solen uden at belaste din følsomme hud.
      Efter en solrig dag hjælper en skånsom rensning og after-sun lotion med at fjerne rester og give din hud rigeligt med fugt – så forbliver den sund og strålende.

      Solcreme til følsom hud 

      Ved solcremer skelnes der mellem to typer UV-filtre: Mens kemiske filtre omdanner UV-stråling til varme, virker mineralske filtre som zinkoxid og titandioxid som et beskyttende lag på din hud.
      Beroligende stoffer som panthenol og aloe vera kan være et godt valg til din følsomme hud.

      Hvad du skal være opmærksom på ved solcreme til følsom hud

      Når du skal finde den rette solcreme til din følsomme hud, er der flere faktorer, du bør være opmærksom på:

      • Solbeskyttelsefaktor: Mineralsk solcreme til følsom hud tilbyder dig en SPF på 30. For en højere SPF kan du bruge produkter med kemiske filtre.
      • Ingredienser: Produkter med kunstige duftstoffer, konserveringsstoffer og alkohol kan udløse allergier og hudirritationer på din følsomme hud. I stedet er formuleringer med beroligende ingredienser som aloe vera eller panthenol ideelle.
      • Tekstur: Mens olieagtige teksturer især giver ekstra pleje til tør, følsom hud, er fedtfrie formuleringer perfekte til kombineret hud eller hvis du foretrækker en særlig let formulering.

      Solbeskyttelse til følsom hud med mineralsk eller kemisk solfilter 

      Hvis du leder efter den rette solbeskyttelse til følsom hud, bør du huske, at nogle produkter indeholder mineralske, andre kemiske filtre. Nedenfor finder du en kort oversigt over begge typer filtre:

      • Mineralske filtre som zinkoxid og titandioxid reflekterer UV-strålerne straks efter påføring og er særligt skånsomme. De når ofte en SPF på maksimalt 30 og kan efterlade en hvidlig film.
      • Kemiske filtre omdanner UV-stråler til varme og tilbyder ofte en lettere, usynlig tekstur med højere SPF op til 50+. De kræver cirka 20-30 minutters virkningstid og kan nogle gange føre til irritationer på følsom hud. Valget af solcreme afhænger af dine individuelle behov: Mineralske filtre er mere skånsomme mod huden, mens kemiske filtre byder på højere beskyttelse og en glat konsistens.

      Hvor på kroppen skal man bruge solcreme?

      Alle steder på kroppen, som er udsat for solen, kan have brug for solbeskyttelse:

      • Ansigt: Her bør du bruge solcremer som er lavet specielt til ansigtet, som ikke er fedtede og har en høj SPF. På denne måde kan du nemt integrere solcreme som en del af din hudplejerutine. 
      • Læber: For at undgå solskoldning på læberne kan du bruge læbeplejeprodukter med solbeskyttelsesfaktor. På denne måde holder du dine læber bløde og smidige. 
      • Hovedbund: Du kan beskytte din hovedbund med en solcreme, der er særligt udviklet til at bruge i håret. Her findes både spray og pulver, som fordeles på hovedhund og skilning. 
      • Ører & hænder: Man kan let komme til at glemme solcreme på ører og hænder, selvom det er steder, der er særligt udsatte for solskoldning. Sørg derfor for at smøre dem grundigt.
      Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

      Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

      Der er opstået en fejl.

      Opdater venligst siden.