Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Solcreme om vinteren!

   Solcreme om vinteren: godt beskyttet gennem den kolde tid

   Termometeret stiger og stiger, solen viser sig fra sin bedste side, og vi smører solcreme på vores hud for at beskytte den mod forbrændinger: Regelmæssig påføring af solcreme er blevet en rutine for mange om sommeren. Men hvad ikke alle er klar over, er, at solbeskyttelse også spiller en vigtig rolle om vinteren! Når alt kommer til alt, skinner solen ofte ned på os fra oven selv i den kolde årstid og har derfor en indvirkning på vores hud. Læs her hvorfor solcreme er så vigtig om vinteren, hvad den beskytter imod, og hvordan du påfører den korrekt!

   Solbeskyttelse om vinteren: Hvorfor det er vigtigt!

   Solskoldning kan ske hurtigt: Hvis du ikke smører dig ordentligt ind i solcreme, kan din hud blive rød eller begynde at klø og brænde. Derudover er solskoldning den hurtigste genvej til aldring og rynker af huden på længere sigt. Det skyldes den UV-stråling, som solen udsender - og den forsvinder ikke bare om vinteren. Tværtimod: Du kan også blive solskoldet i de koldere måneder.

   Hvis du tilbringer tid i den friske luft, mens vintersolen skinner, bør du ikke undvære passende solbeskyttelsesprodukter. Det forebygger ikke kun solskoldning, hudskader og ældning af huden, men også mere alvorlige sygdomme som hudkræft, der kan forårsages af stråling.

   Vores tip: Glem ikke dine læber! Med et passende plejeprodukt kan du forsyne din hud med både plejende stoffer og UV-filtre for at beskytte den mod solskoldning.

   Solcreme til skiløb

   Skiløb er en yndet vinteraktivitet. Uanset om det er langrend eller alpinski, tiltrækker pisterne i Alperne mange besøgende hvert år. På mange vintersportssteder skinner solen også regelmæssigt, så du bør passe ekstra godt på din hud. Jo højere du kommer op, jo mere UV-stråling bliver du udsat for. En tommelfingerregel er, at strålingen stiger med ca. 10 procent for hver 1.000 meters højde. Den hvide sne reflekterer solens stråler og øger risikoen for solskoldning.

   Både i sneen og når du står på ski eller vintervandrer i bjergene, anbefales solbeskyttelsesprodukter, der er specielt udviklet til koldere forhold - for eksempel sunozon Sensitiv Kombitube Creme & Stift SPF 50 eller sunozon Sport Kombitube Creme & Stift SPF 30. De indeholder normalt flere olier og er rigere på fedt. Du bør også beskytte dine læber mod UV-stråling i sneen med et passende læbeplejeprodukt.

   Solcreme om vinteren!

   Brug den rigtige solcreme om vinteren: Hvilken solbeskyttelsesfaktor har jeg brug for?

   Om vinteren er det meget vigtigt, at du bruger solcreme med den rigtige solbeskyttelsesfaktor (SPF). Hvis du tilbringer meget tid udendørs, er SPF 30 et godt valg. Hvis du er på vintertur i sneen eller i bjergene, bør du bruge en høj solbeskyttelsesfaktor (SPF). SPF 30 bør være minimum, men SPF 50 er især tilrådeligt for følsomme hudtyper. Dette vil effektivt forhindre potentiel solskoldning.

   Hvis du bruger en dagcreme eller fx en foundation, der har integreret solbeskyttelse, er det en god start. Vær dog opmærksom på, at mange dagcremer ofte kun indeholder en lav SPF. Især hvis du tilbringer meget tid i solen over en længere periode, anbefales det, at du også anvender en solcreme sammen med din dagcreme eller makeup. Det gør du ved først at smøre din dagcreme på som normalt, lade den trænge ind et øjeblik og derefter massere solcremen ind i huden. Vent et par minutter, indtil solcremen er absorberet, og UV-filtrene begynder at virke, og påfør derefter din foundation som normalt.

   Find passende solbeskyttelsesprodukter

   Brug solcreme om vinteren: Sådan påfører du den

   Tilbringer du meget tid udendørs om vinteren og nyder solens varmende stråler? Så bør solcreme til dit ansigt og din krop helt sikkert være en del af din daglige rutine! Det anbefales, at du påfører din solcreme efter dine andre dagplejeprodukter. Hvis du bruger meget fedtede produkter som fx vaseline, skal du massere solcremen ind i huden bagefter.

   Det anbefales generelt at smøre ansigtet med en solbeskyttelsesfaktor hver dag - ikke kun når solen er stærk, eller når der er reflekterende sne. Grunden til dette er, at solbeskyttelse ikke kun reducerer risikoen for hudkræft, men også kan forhindre aldring af huden.

   Hvis du bevæger dig i hundredvis eller tusindvis af meters højde, er solcreme en vigtig del af din daglige hudplejerutine. Den høje UV-stråling og reflekterende sne kræver også, at du smører dig ind i solcreme regelmæssigt: hver anden til tredje time, afhængigt af solstrålernes intensitet. Det er også vigtigt, fordi det kan sløre solbeskyttelsen at tage skibriller, skimasker og andet udstyr af og på.

   Vintersolen kan være særlig skadelig for børn og babyer. Da deres hud endnu ikke producerer meget melanin, har de en øget risiko for solskoldning. Melanin består normalt af brune, rødlige, gule eller sorte pigmentgrupper, som naturligt beskytter huden mod solens stråler. Risikoen for hudkræft kan også øges i en ung alder. Børn op til toårsalderen bør holdes ude af solen så meget som muligt. Ellers er det vigtigt, at børn har solcreme på hele tiden.

   Meget vigtigt: Hvis du har spørgsmål om hudskader, hudens aldring, hudkræft og risikoen for hudkræft eller den korrekte måde at anvende solcreme på, bør du konsultere din hudlæge. De vil give dig alle de vigtige oplysninger fra et medicinsk perspektiv.

   Solcreme om vinteren vs. solcreme om sommeren

   Du spekulerer måske på, om du bare kan bruge den solcreme, du bruger om sommeren, om vinteren også: Svaret på det er: ikke helt. En solcreme, der er specielt fremstillet til kulden, er ikke baseret på vand som hovedingrediens som sommerens modstykke, men indeholder betydeligt mere fedt. Det beskytter din hud mod de kølige forhold og giver den tilstrækkelig fugt.

   Det giver mening at købe solbeskyttelsesprodukter, der har en kombinationseffekt. Sådanne solcremer er velegnede til din hud under både varme og kolde forhold - og forebygger effektivt solskoldning.

   Vores tip: Hvis du alligevel kommer til at opholde dig for længe i solen uden solbeskyttelse, kan aftersun-produkter lindre og pleje din stressede hud.

   Solcreme selv om vinteren

   Som du kan se, er det selv om vinteren vigtigt, at du regelmæssigt beskytter din hud mod uønskede hændelser som solskoldning med solcreme. Hvis du endnu ikke har den rigtige solcreme i skabet, kan du tage et kig på vores sortiment. Du kan finde det rigtige produkt med den rigtige solbeskyttelsesfaktor til dig direkte her online hos os.

   Solcreme om vinteren

   Solbeskyttelse om vinteren: effektiv beskyttelse mod solskoldning

   Vinteren er bedst kendt for sne og kolde temperaturer. Men man må ikke glemme, at solen også skinner i den kolde tid. Vintersolen kan forårsage solskoldning på grund af sin UV-stråling - især i bjergene, men også i lavlandet. For at undgå, at det sker for dig, bør du helt sikkert bruge solcreme, hvis du opholder dig meget udendørs. Både du og dine børn vil have gavn af en høj solbeskyttelsesfaktor.

   Sørg for at påføre solcremen før de fleste af dine dagplejeprodukter, og lad den virke på huden inden du putter yderligere lag på. Den bør også indeholde masser af lipider for at sikre effektiv beskyttelse selv under køligere forhold. Tag et kig på ROSSMANN-sortimentet, og find din perfekte solbeskyttelse til vinteren!

   Solcreme om vinteren: De vigtigste ting i et overblik

   Vi har sammenfattet de vigtigste oplysninger om den rigtige solbeskyttelse om vinteren.

   Skal man også bruge solcreme om vinteren?

   Ja, du bør også bruge solcreme om vinteren. Da vintersolen også udsender UV-stråler, kan du også blive solskoldet i den kolde årstid. Det er derfor tilrådeligt at beskytte sig med solcreme.

   Hvorfor skal jeg bruge solcreme om vinteren?

   Du bør også bruge solcreme om vinteren. På den måde kan du forebygge solskoldning forårsaget af fx vintersolens UV-stråler. Strålingen er særlig høj i bjergene og i sneen, og det anbefales at bruge passende solbeskyttelse.

   Hvilken SPF om vinteren?

   Uanset om du er i lavlandet eller i bjergene: Solbeskyttelsesfaktoren i din solcreme bør være mindst 30 i skarp vintersol. Hvis du er i sneen eller i bjergene, anbefales SPF 50.

   Sommer- og vintersolbeskyttelse: Hvad er forskellen?

   Forskellen mellem en sommer- og en vintersolcreme ligger i sammensætningen: sommerprodukter er hovedsageligt vandbaserede, mens vinterprodukter indeholder flere fedtstoffer, som beskytter huden bedre mod vind og kulde.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.