Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Ricinusolie: naturlig pleje af øjenvipper og hår

   Ricinusolie: hjælper øjenvipper og hår med at vokse naturligt

   Uanset om det er i shampoo, plejende cremer, læbestifter eller bare som en ren olie til hår- og øjenvippepleje: ricinusolie har skabt en sand hype på de sociale medier og fejrer i øjeblikket sit store skønhedscomeback! Ricinusolie, også kendt som castorolie, betragtes af skønhedseksperter som et ægte insidertip til et forførende look, da de vitaminer, den indeholder, skulle have en positiv effekt på de små hårs vækst og stabilitet, når den bruges regelmæssigt.

   Håreksperter bruger også den plantebaserede olie i hårpleje for at få mere voluminøst og spændstigt hår. Find ud af her, hvad den populære ricinusolie handler om, hvordan du kan bruge den, og hvordan du kan give dine øjenvipper og dit hår mere fylde!

   Ricinusolie til øjenvipper og hår: hvad er det?

   Ricinusolie er en tyktflydende, gullig vegetabilsk olie, der udvindes af mirakeltræet (Ricinus communis). Mere præcist udvindes olien af frøene, som findes i en kapsel inde i træets blomst. Der findes forskellige typer ricinusolie: Koldpresning bevarer alle vitaminer og ingredienser som E-vitamin, mineraler, proteiner og umættede fedtsyrer.

   Koldpresset ricinusolie anses derfor for at være en variant af højere kvalitet, som hovedsageligt bruges i hud- og hårpleje samt i makeupprodukter. Olien findes også i raffineret form. Den fremstilles ved varmpresning, men mange af de ingredienser, den indeholder, går tabt.

   Ricinusolie

   Fantastisk løsning til øjenvipper: ricinusolie og dens egenskaber

   Takket være ingredienser som ricinolsyre, linolsyre og E-vitamin bliver ricinusolie i stigende grad brugt i hud- og hårpleje samt i makeupprodukter. E-vitaminet i ricinusolie stimulerer væksten af nye blodkar og understøtter dermed indirekte tilførslen af næringsstoffer til hårroden. Resultatet: Hårvæksten stimuleres, styrkes, og øjenvipperne bliver mere voluminøse. Sminke, fjernelse af sminke om aftenen og gnidning af øjnene stresser ofte de små hår og kan få dem til at knække hurtigere.

   E-vitaminet i produktet siges at hjælpe med at holde vipperne smidige, så de er mindre tilbøjelige til at knække af. Mange brugere bemærker en fyldigere vippekant efter regelmæssig brug. Ricinusolie sikrer dog ikke markant længere øjenvipper, da længden bl.a. er helt individuel og genetisk bestemt. Det er bedre at bruge et konventionelt øjenvippeserum. Dette har en lignende virkning som hormoner og kan forlænge øjenvippernes vækstfase.

   Ricinusolie: Brug til øjenvipper og hår

   Den plantebaserede olie, eller mere præcist dens nærende ingredienser E-vitamin og linolsyre, siges at have en positiv effekt på hårvækst og styrke hårroden, hvilket er grunden til, at ricinusolie bruges særligt hyppigt i forbindelse med hår- og øjenvippepleje. Hvis du gerne vil prøve dette naturlægemiddel, er der et par ting, du skal huske på. For det første skal du sørge for at bruge koldpresset ricinusolie, der er egnet til udvortes brug. På grund af den skånsomme forarbejdning indeholder den alle de ingredienser, der kan fremme den ønskede effekt.

   Vigtigt: Sørg for, at olien ikke kommer i øjnene, da det kan forårsage irritation.

   Ricinusolie til håret: Anvendelse

   Den populære ricinusolie bruges også til hårpleje: Den indeholder E-vitamin, som fugter hårrødderne og holder håret skinnende og glat.

   Sådan bruger du ricinusolie i håret:

   1. Vask først dit hår med en mild shampoo.
   2. Kom derefter et par dråber ricinusolie i håndfladerne, afhængigt af hårets længde, og massér det grundigt ind i hovedbunden og hårets længder.
   3. Lad olien virke i ca. to timer, og skyl det derefter ud igen med lunkent vand og en mild shampoo.

   Tip: Ricinusolie kan også bruges som hårkur. Det gør du ved at pakke det olierede hår ind i folie og et håndklæde. Lad olien sidde natten over, og vask det grundigt ud næste morgen.

   Ved regelmæssig brug vil du i bedste fald se de første resultater efter et par uger. Når rosmarin anvendes som olie, fremmer den også blodcirkulationen i huden og kan derfor stimulere hårvæksten. Du kan derfor også bruge rosmarin til dit hår sammen med ricinusolie for at styrke det på lang sigt.

   Step by step ricinusolie

   Ricinusolie til øjenvipper: Anvendelse

   Vil du give din vippekant mere fylde med ricinusolie? Med den rigtige påføring kan du støtte en sund vækst af øjenvipperne:

   Hvad du skal bruge:

   • Koldpresset ricinusolie
   • Øjenvippebørste
   • Kosmetikserviet

   Sådan påfører du ricinusolie på dine øjenvipper:

   1. Fjern din makeup, inden du går i seng, og fjern eventuelle makeuprester på eller omkring øjet.
   2. Påfør derefter lidt ricinusolie på vippekanten og vipperne med en lille pensel, og lad det sidde natten over. Sørg for, at du kun bruger en lille smule af olien.
   3. Alternativt kan du også komme et par dråber olie på en vatpind og massere det ind i vippekanten.
   4. Næste morgen fjerner du resterne med en serviet og rent vand.

   Bemærk: For at tjekke, om vitaminerne i ricinusolie virkelig har en effekt på dine øjenvippers vækst, bør du anvende ricinusolie hver dag i flere uger.

   Ricinusolie til øjenvipperne

   Ricinusolie til hår og øjenvipper: tips til køb 

   Når du køber, skal du sørge for at vælge koldpresset ricinusolie, der indeholder ingredienser som E-vitamin, linolsyre og stearinsyre, som kan have en positiv effekt på hårvæksten. Den vegetabilske olie skal også være fri for ricin, da dette stof er giftigt. Når du køber, skal du også overveje produktets holdbarhed: den er mellem seks og otte måneder.

   Ricinusolie til dine vipper

   Uanset om du vil have fyldigere øjenvipper eller et stærkt hår: Prøv selv ricinusolie. Hvis du vil fuldende dit look med fyldige øjenvipper, kan du også finde alle de rigtige produkter til farvning af øjenvipper hos ROSSMANN.

   Ricinusolie til øjenvipper: de vigtigste fakta

   Ricinusolie er et plejeprodukt til stærke hårrødder og smidige længder: Her har vi sammenfattet alle de vigtigste oplysninger om den plantebaserede olie:

   Hvilken ricinusolie er bedst til øjenvipper?

   Koldpresset ricinusolie er ideel til øjenvipper: Den skånsomme forarbejdningsproces betyder, at alle de værdifulde ingredienser forbliver i olien og fremmer den ønskede effekt af en fyldig vippekant.

   Hvordan påfører jeg ricinusolie på mine øjenvipper?

   Påfør ricinusolien på vippekanten og øjenvipperne om aftenen med en øjenvippebørste eller en vatrondel. Næste morgen fjerner du eventuelle rester med en serviet og lidt vand. For at se en forandring i dine øjenvipper, bør du udføre denne proces over flere uger.

   Hvilken effekt har ricinusolie på mine øjenvipper?

   Ricinusolie kan hjælpe med at styrke dine øjenvipper og dermed opnå en fyldigere vippekant.

   Hvad kan jeg ellers bruge ricinusolie til?

   Den plantebaserede olie bruges bl.a. til hud- og hårpleje, negle og øjenbryn.

   Ricinusolie
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.