Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Retinol

   Retinol: Midlet til en strålende, glat hud!

   Farvel til rynker, goddag til en ungdommelig hud: retinol er kendt som den stærke ingrediens mod aldring. Det er derfor, at ingrediensen retinol nærmest altid findes i alle produkter mod rynker: fra dagcremer til øjencremer og specielle serumprodukter. Men hvordan påvirker retinol din hud? Og hvilke af de mange myter om retinol er sande? Læs med her, og du vil blive noget klogere på det såkaldte mirakelprodukt.


   Hvad er retinol, og hvorfor forskønner det din hud?

   Retinol, som også er kendt som vitamin A1 eller axerophthol, hører til de fedtopløselige vitaminer. Vitamin A1 har flere funktioner i huden:

   1. Retinol hjælper med at opbygge hudens struktur

   Det øverste lag af huden består af såkaldte hornceller. Vitamin A1 er ansvarlig for dannelsen af disse celler. Med alderen nedbryder kroppen vitamin A1, og som følge heraf bliver din hud tyndere og mister elasticitet. Hvis du tilføjer retinol til din hud via cremer eller serum, stimulerer det produktionen af hornceller.

   2. Retinol stimulerer kollagenproduktionen

   Kollagen er ansvarlig for hudens elasticitet. Når vi bliver ældre, falder produktionen af kollagen. Resultatet er, at din hud mister elasticitet og rynker opstår. Retinol støtter produktionen af kollagen, som danner rammen i det nederste hudlag. Det giver dine rynker mere fylde indefra - huden ser glattere ud.

   Cremer der indeholder retinol

   Retinol er særligt effektiv mod akne, rynker, pigmentpletter

   Retinol, eller vitamin A1, er især kendt for den anti-age effekter i skønhedsindustrien. Men ud over anti-aging-effekten kan retinol også give renere og glattere hud, finere porer og bekæmpe pigmentforandringer. Ud over at benytte kosmetiske produkter med fx retinol spiller aspekter som sund kost, tilstrækkelig søvn og masser af frisk luft naturligvis også en vigtig rolle for at opnå en strålende teint. Til kamp mod rynkerne anbefales det også at bruge hudplejeprodukter der indeholder hyaluron.

   Retinol

   Tips til retinol-nybegyndere

   Som med næsten alle skønhedsprodukter er der mange myter om retinol. Hvis du er nybegynder med retinol, har vi opsummeret de vigtigste fakta om dette skønhedsprodukt.


   Når det kommer til retinol dosering: mindre er mere

   Uanset hvad du bruger retinol til - bekæmpelse af rynker eller glattere og lysere hudtone - skal du ikke overdrive brugen af det - følg anbefalingerne på produktet. Retinols affedtende virkning kan gøre din hud ekstremt tør, hvilket kan føre til en ubehagelig følelse af stramhed af huden i ansigtet. Det er bedst at starte med en lav dosis creme. Hvis du ikke bemærker nogen ændringer i din hud efter to til tre uger, skal du enten øge doseringen af cremen eller hyppigheden af påføringen.


   Solbadning og retinol: ikke en god idé?

   Retinol gør huden mere følsom over for lys. Hvis du opholder dig meget i solen, bør du derfor helt undgå cremer med retinol, reducere doseringen eller udskyde påførelsen til om aftenen. Da retinol har en let peelingeffekt, mister huden sin naturlige solbeskyttelse - risikoen for solskoldning øges. Hvis du ikke ønsker at undgå cremer med retinol under solbadning, skal du sørge for at bruge en høj solbeskyttelsesfaktor, mindst 50.


   Retinol til følsom hud: vær forsigtig

   Cremer, der indeholder retinol, kan forårsage irritation hos personer med følsom hud. Har du meget følsom hud? Hvis det er tilfældet, skal du kontakte din hudlæge på forhånd for at bestemme den optimale dosis af retinol. Da der findes forskellige former for vitaminet, vil din hudlæge sandsynligvis råde dig til at bruge præparater i lave doser og højst en gang om ugen.

   Brug af retinol: hvad du skal være opmærksom på

   Brugen af cremer eller serum med retinol er ikke meget anderledes end normale cremer. Før du anvender den, bør du rense dit ansigt med lunkent vand og massere cremen eller serummet med vitamin A1 forsigtigt ind i huden med cirkulære bevægelser, inden du går i seng. Dette giver mulighed for en lang eksponeringstid om natten. Retinol vil derefter udfolde sin optimale virkning. Hvis du lider af tør hud, er det en god ide også at anvende en fugtighedscreme.

   Retinol: step 1
   Retinol: step 2
   Retinol: step 3
   Retinol: step 4

   A-vitamin: et vigtigt vitamin for synet og immunsystemet

   I daglig tale sidestilles vitamin A1 ofte med A-vitamin. På grund af de forskellige kemiske sammensætninger er denne antagelse forkert. Virkningen af A-vitamin på kroppen adskiller sig også betydeligt fra virkningen af vitamin A1. Inden for medicin siges A-vitamin at have en positiv indflydelse på følgende aspekter: vækst, syn, immunforsvar og sårheling.

   Resumé: de vigtigste fakta om anti-aging produktet retinol

   Retinol, også kendt som vitamin A1 eller axerophthol, bruges hovedsageligt i dermatologi til at bekæmpe rynker. Men det kan også hjælpe mod pigmentforstyrrelser og akne. Når du bruger det, skal du huske følgende:

   • Undgå cremer eller serum med retinol, når du er meget eksponeret for sol.
   • Drøft doseringen af retinol med din hudlæge på forhånd - især hvis du har meget følsom hud.
   • Det er bedst at anvende retinol inden sengetid på en rengjort hud, så det kan udfolde sin optimale virkning i løbet af natten. Suppler meget gerne med en god fugtighedscreme.

   Serummer der indeholder retinol

   renew today retinolserum
   20 ml (1 L = 7.997,50 kr.)
   159.95 kr.
   131.95 kr.
   ISANA
   Power Serum Retinol Shot
   10 ml (1 L = 5.195,00 kr.)
   51.95 kr.
   234.95 kr.
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.