Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Pantheol

   Panthenol: alt om den populære skønhedsingrediens

   En all-rounder i hudplejeprodukter, makeup og mange andre skønhedsartikler, eksisterer det overhovedet? Svaret er ja! Det hedder panthenol! Det medicinsk korrekte navn af panthenol, er dexpanthenol - eller også kendt som vitamin B5 - og er på ingen måde en ny opdagelse, men har i årevis været en del af enhvert skønhedsprodukt.

   Effekt og fordele ved skønhedsingrediensen: Hvad er panthenol?

   Dexpanthenol, også kendt som provitamin B5 eller for enkelhedens skyld blot panthenol, er i første omgang blot en kemisk forbindelse. Når provitaminet påføres huden, omdannes det til pantothensyre eller vitamin B5 - så meget for den mindre spændende, teoretiske del. I praksis har din hud gavn af påføringen på flere måder: Panthenol har nemlig en fugtgivende virkning samt en beroligende og reparerende effekt.

   Panthenol som ingrediens har en dokumenteret sårhelende effekt ved at stimulere produktionen af nye hudceller. Der produceres mange keratinocytter samt fibroblaster, som befinder sig under vores øverste hudlag og er afgørende for fastheden. Derudover, har panthenol også en antiinflammatorisk og kløestillende virkning. Desuden støtter stoffet hudbarrieren, opretholder hudens elasticitet og gør det lettere at redde håret ud, når det påføres hovedhårene. Måske burde man hellere stille spørgsmålet, hvad kan panthenol egentlig ikke gøre?

   Panthenol - hudens lag

   Produkter med panthenol

   Der findes et bredt og varieret sortiment af produkter, der indeholder panthenol. Ud over cremer og sprays omfatter produkter der indeholder panhenol også disse:

   • Salver
   • Lotioner
   • Solcremer
   • Øjendråber
   • Hårplejeprodukter
   • Mascara
   • Shampoos
   • Neglelakker

   Som du kan se, er panthenol opført som en ingrediens på emballagen til mange skønhedsprodukter. Det er der en god grund til, for stoffet egner sig nemlig til alt fra salve til sår, som creme til en vild manke eller til en slem solskoldning. Panthenol har en fugtgivende og beroligende virkning, som også er velegnet til de mindste, fx til lindring af en øm babynumse.

   Produkter med panthenol

   37 .95 kr.
   149 .95 kr.
   FUSSWOHL
   Fodmaske Ultra Sensitiv
   20 ml (1 L = 597,50 kr.)
   11 .95 kr.
   ISANA
   Pure 24H creme
   50 ml (1 L = 759,00 kr.)
   37 .95 kr.
   Ikke på lager

   Find ud af mere om brugen af panthenol i kosmetiske produkter nedenfor - skønhedsguruer og tatoveringselskere skal være opmærksomme!

   Ansigtspleje, kropspleje og meget mere: Hvilke muligheder er der for anvendelse af panthenol?

   Panthenol i ansigtsplejeprodukter er den mest velkendte anvendelse, men vidste du, at anvendelse af den aktive ingrediens også hjælper med at helbrede en ny tatovering eller stimulerer ny celledannelse efter en solskoldning? Nej? Så læs med her!

   1: panthenol i hudpleje

   Glødende hud og et ansigt der er dyppet i ungdomsfontænen: Hvem drømmer ikke om at se friskere ud end en forårsmorgen i spejlet? Til hudpleje anbefaler vi cremer som Mixa Panthenol Comfort Instant Care Cream. Den er perfekt til at tilføre fugt til tør hud - uanset om det er i ansigtet, på læberne, hænderne eller resten af kroppen. Hvis du i stedet ønsker at behandle dit ansigt, er Nø strong today HyperSense Pink Power Cream, det rigtige valg for dig. Cremen indeholder dexpanthenol, som styrker din naturlige hudbarriere, hvilket igen afværger ubehagelige forurenende stoffer fra luften og giver uren hud mulighed for at falde til ro.

   Er du plaget af en ubehagelig hudsygdom som fx neurodermitis eller rosacea? I dette tilfælde kan du også prøve panthenol. Påfør den beroligende creme på de berørte hudområder for at mindske kløen. Også her kommer provitaminets fugtgivende virkning i spil: Huden, som ofte er tør på grund af en sygdom, får en masse fugt, hvilket betyder, at du muligvis kan støtte den i helingsprocessen og give den lindring. Sørg for at konsultere din hudlæge først for at sikre dig, at en panthenolcreme er egnet til behandling af dine berørte områder.

   2: panthenol i dit hår: den perfekte hårpleje med skønhedsingrediensen

   Når vi taler om dit ansigt, så kan dit hår også drage fordel af produkter, der indeholder panthenol! Hvis du bemærker, at dit hår er for tørt, eller du har problemer med at rede det ud, kan du gribe til et panthenolprodukt. Pantene Pro-V's Repair & Care Shampoo eller Isana Professional Shampoo Aloe Vera indeholder provitaminet - og sikrer stærkere hårrødder og en fugtet hovedbund.

   3: panthenol til solskoldninger: hurtig lindring af hudirritationer

   Panthenol

   Solen skinner fra sin bedste side, det er varmt, og du har tilbragt en afslappende dag på stranden: Det bliver ikke meget bedre end det, gør det? Hvad man dog hurtigt glemmer, er den rigtige solbeskyttelse. Hvis du ikke bruger solcreme eller ligger for længe i solen, får du en solskoldning! Hvis din hud er blevet forbrændt kan du prøve panthenol. Påfør en spray eller creme som V.Sun's After Sun Body Lotion på den irriterede hud. Ikke alene vil din hud blive afkølet, men dexpanthenol, som den indeholder, vil også stimulere cellefornyelsen. Dette gør det muligt for din krop at regenerere hurtigere.

   Panthenol bør dog ikke være din eneste ven og hjælper ved mere alvorlige forbrændinger i huden. Hvis du bemærker kløende rødme på din hud samt små blærer, bør du også kontakte din læge og få lægehjælp.

   4: Panthenol i kosmetik: dekorativt eller overflødigt?

   Ud over hudcremer, salver og andre hudplejeprodukter indeholder andre skønhedsprodukter også panthenol. Den fugtgivende effekt af provitaminet findes også i neglelakker, læbestifter og mascaraer. Hvis du vil give dine øjenvipper et rigtigt boost og samtidig gøre noget godt for din krop, er Masterpiece DIVINE LASHES Mascara 003 waterproof eller tilsvarende produkter det rigtige valg. Panthenol har en nærende effekt og får dine vipper til at se tykkere ud i kombination med de andre ingredienser. Så er panthenol dekorativt eller overflødigt i kosmetik? Svaret er klart: dekorativt!

   5: panthenol: den aktive ingrediens til tatoveringspleje

   Panthenol

   Enhver, der får en tatovering, ønsker at forskønne sin krop, men også at passe på den. De flotte tattoo motiver efterlader små sår eller revner i huden, så man fx skal beskytte tatoveringen under en folie i et stykke tid. En tattoo kan også forårsage kløe og afskalning af huden under helingsprocessen. Da huden er meget tør efter tatoveringen, vil din tatovør råde dig til at smøre tatoveringen ind i creme - og det er her, at vores altmuligmand panthenol kommer i spil. Smør din tattoo ind i Skin Stories Tattoo Daily Lotion en til to gange om dagen i ca. fire dage efter, at du har fået tatoveringen. Den hudplejende lotion har en fugtgivende og kløe-lindrende effekt.

   6: Panthenol til at forebygge mindre hudirritationer efter barbering

   Uanset om du barberer dig i ansigtet, fjerner hår fra bikinilinjen, under armene eller benene, kan vores hud blive irriteret af hårfjernelsen. Rødme og små, røde knopper er ikke ualmindeligt - og alligevel kan panthenol, som omdannes til pantothensyre i kroppen, give lindring. Nærende salver eller aftershaves som Aftershave Balsam ultra sensitiv fugter huden og virker antiinflammatorisk. Du skal blot påføre dit produkt på området efter barbering for at sige farvel til hudirritation!

   Panthenol og dets bivirkninger: Hvornår skal jeg undgå panthenol?

   Når du bruger produkter med panthenol, skal du huske at læse indlægssedlen - men heldigvis forekommer bivirkninger med ingrediensen yderst sjældent. Kun meget få mennesker er allergiske over for panthenol. Hvis du oplever kløe efter brug eller brændende rødme i huden, bør du opsøge din læge.

   Hvor længe du kan og bør anvende panthenol, afhænger af produktets formål. Hvis du bruger en sårbalsam, skal du bruge den så længe, som din læge anbefaler. Hvis du smører en after-sun-lotion på kroppen, kan du stoppe med at bruge den, så snart solskoldningen er forsvundet. Hudplejecremer er også velegnede til daglig brug.

   Slip af med tør eller irriteret hud - brug allround-produktet panthenol!

   Let at bruge, fås som creme, salve, spray, shampoo og mange andre former, velegnet som dekorativ kosmetik, gavnlig ved solskoldning eller nye tatoveringer, og desuden god for elasticiteten og dannelsen af nye hudceller samt for hudens barrierefunktion: listen over panthenols fordele kunne fortsætte i det uendelige.

   Panthenol
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.