Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Microneedling

   Microneedling: vejledning og tips

   Microneedling arbejder med små nåle for at få din hud til at stråle. Men hvordan fungerer det? En dermaroller med fine nåle føres hen over huden og skaber små huller i de dybe hudlag: behandlingen fremmer blodcirkulationen og kan afhjælpe mange hudproblemer som fx urenheder, pigmentpletter eller forstørrede porer. Dermarolleren kan bruges all-round, uanset om det er i ansigtet, på benene eller på décolleté! Læs mere her, hvordan du bruger dermarolleren, og hvad du skal være opmærksom på.

   Hvilken virkning har microneedling på ansigtet?

   Når nålen trænger ind i hudlaget, sendes der et signal til kroppen: den reagerer og frigør kollagen, elastin og hyaluronsyre. Kollagen har vist sig at opstramme bindevævet, mens elastin giver elasticitet, og hyaluronsyre sikrer tilstrækkelig hydrering. Desuden gør de små huller det lettere for hudplejeprodukterne at nå frem til de dybere lag af huden og dermed udvikle deres optimale virkning. De første tegn på hudforfining kan ses efter blot få uger med den rigtige behandling!

   Men vær forsigtig: Hvis du lider af betændelse i huden, bør du undgå microneedling: i dette tilfælde spredes bakterier og vira hurtigere over en større hudoverflade og kan forårsage betændelse.

   Kan jeg bruge microneedling på akne? 

   Det er vigtigt først at skelne mellem aktiv akne og akne-ar. Hvis du lider af aktiv akne, som endnu ikke er blevet behandlet bør microneedling ikke anvendes. Behandling under aktiv akne kan føre til yderligere inflammation af huden. Akne-ar kan derimod behandles forsigtigt med de små nåle: microneedling understøtter hudens selvregenerering og fornyelse og kan derfor sikre en hurtigere og bedre heling af arret hud. Til akne-ar anbefales det at bruge behandlingen en eller to gange om ugen.

   Vores anbefaling er, hvis du er usikker på den korrekte anvendelse og på, om microneedling er det rigtige valg for dig, at du taler med din hudlæge.

   Microneedling: dermaroller-applikation til hjemmebrug

   Microneedling udføres med en dermaroller - også kaldet en nålerulle eller beauty roller. Det praktiske apparat består af et ergonomisk håndtag, hvormed du kan variere trykket på huden, samt et tilbehør i form af en lille nålerulle, hvorpå der er fastgjort mange meget små og fine nåle. Afhængigt af kropsregionen anvendes forskellige størrelser, nållængder og indtrængningsdybder.

   Microneedling

   Valg af den rigtige længde af dermaroller-nålen

   Før du begynder med behandlingen, skal du først vælge en passende dermaroller. Nålens længde afhænger af din hudsituation. Grundlæggende gælder følgende: Til hjemmebrug og begyndere anbefales en dermaroller med 0,3 mm nålelængde op til en dermaroller med 0,5 mm nålelængde - fx fra Cosmeticals. Hvis du er erfaren bruger af dermarollers og ind hud er vant til behandlingen, kan du bruge en dermarulle med en nåledybde på 1 mm op til 1,5 millimeter.

   I følgende oversigt kan du se, hvilken nålelængde der passer til hvilken hudtilstand:

   Hudproblem

   Nålelængde i mm

   Anvendings-hyppighed

   Fine ar

   0,20 mm


     2 x ugentligt 
      

   Små rynker omkring øjnene
   Øjenrander og poser under øjnene

   0,25 mm

     2 x ugentligt

   Små, overfladiske rynker

   0,30 mm

     2 x ugentligt 

   Pigmentpletter,
   mellemdybe rynker

   0,75 mm

   1-2 x ugentligt

   Cellulite, akne & dybe rynker

   1,00 mm

   1-2 x ugentligt

   Strækmærker, appelsinhud
   og ar

   1,50 mm til 2,00 mm

   3-4 x ugentligt 

   Dybe ar

   2,50 mm

   7-8 ugentligt

   *OBS: Behandling med nåle med en længde på over 0,75 mm bør kun udføres af en professionel!

   Trin-for-trin instruktioner til microneedling derhjemme

   Når du har valgt en passende dermaroller, kan du gå i gang med microneedling! Brug tilstrækkelig tid til behandlingen og gennemfør alle nødvendige trin omhyggeligt.

   Forberedelse af microneedling-behandlingen

   For at opnå den optimale effekt er det vigtigt at forberede dermarolleren og din hud til microneedling før selve behandlingen.

   1. Tag nye gummi- eller latexhandsker på, og desinficer dem grundigt.
   2. Fjern din makeup grundigt før behandlingen og rens dit ansigt med en pH-neutral mild sæbe. Brug ikke peeling eller ansigtscreme før behandlingen!
   3. Hvis det er nødvendigt, kan du påføre en bedøvende creme på de områder, du ønsker at behandle.
   4. Desinficer derefter de områder, du ønsker at behandle.
   5. Rengør derefter dermarolleren eller dermapen i frisk kogt vand og desinficer rolleren med medicinsk alkohol.
   6. Hvis det er nødvendigt, kan du nu påføre din hud en ansigtsserum, som du gerne vil arbejde ind i huden med dermarolleren: De aktive ingredienser trænger dybere ind i huden, og effekten maksimeres.
   Step 1
   Step 2
   Step 3
   Step 4
   Step 5
   Step 6
   Step 7

   Hvad er den bedste måde at bruge dermaroller på?

   Når du har forberedt din hud og dermaroller kan du begynde at rulle! Rul dermarolleren seks til otte gange i hver retning: fra top til bund, fra højre til venstre og diagonalt: På den måde kan du være sikker på, at du ikke overser noget sted. Hvis du vil placere dermarolleren på en anden del af dit ansigt, skal du sætte den ned i stedet for at trække den hen over ansigtet. Tryk kun nok, så nålene trænger forsigtigt ind i huden. Dette kan forårsage en lille blødning, som du bør duppe med en desinficeret vatrondel i mellemtiden.

   Microneedling anvending

   Hudpleje efter behandling med dermaroller

   Efter microneedling-behandlingen skal du være særlig opmærksom på din hud. Du kan fx anvende C-vitamin- eller hyaluronsyreserum efter behandlingen, da de aktive ingredienser absorberes optimalt af huden og giver den en ungdommelig glød. Bagefter kan du pleje din hud med en mild ansigtspleje eller en ansigtsmaske. Din Beautyroller skal også rengøres efter behandlingen: Du kan fjerne snavs med en børste eller under rindende vand. Spray derefter dermarullen rigeligt med en desinficerende spray og lad den tørre.

   Efter behandlingen skal du undgå direkte sollys i mindst en uge og anvende solcreme med en solbeskyttelsesfaktor på 50 eller højere dagligt i fire uger. Du bør også undgå at lægge make-up og pudder de første to dage efter behandlingen.

   Microneedling hudpleje bagefter

   Hvornår skal jeg undgå microneedling?


   Microneedling-behandling med dermaroller er ikke egnet, hvis du ikke har...

   • har åbne sår eller betændelser.
   • lider af en kronisk hudinfektion.
   • lider af akut akne eller couperose.
   • lider af hudkræft.
   • har en tendens til sårhelingsproblemer.
   • har fået nerveskader i det område, der skal behandles.
   • lider af en hjerte-kar-sygdomme eller tager blodfortyndende medicin.

   Et strålende ansigt med microneedling rullen

   Selvbehandling med en Beautyroller kræver omhyggelig forberedelse og skånsom anvendelse. Du må kun udføre behandlingen, hvis du er velinformeret og har alle de nødvendige redskaber ved hånden. Det er tilrådeligt først at arrangere en konsultation med en dermatolog og en kosmetiker. På den måde kan du sikre dig, at microneedling virkelig passer til din huds tilstand, og at dens revitaliserende virkning kan udfolde sig optimalt.

   Microneedling
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.