Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Find den perfekte duft!

   Find den perfekte duft 

   Det kan være en hel videnskab at vælge den rigtige parfume - specielt uden at dufte til den først. Men fortvivl ej! I dette blogindlæg guider vi dig til, hvordan du kan finde frem til den perfekte duft for dig. Vi gør dig blandt andet klogere på duftens tre noter, forskellen på en Eau de Toilette og en Eau de Parfum og hvordan du finder den rette duft. Vi kommer desuden med vores bud på nogle populære, skønne parfumer, som du med fordel kan kigge nærmere på.

   Duftens tre noter

   Alle parfumer er som udgangspunkt opbygget af tre forskellige duftnoter: Topnoten, hjertenoten (også kaldet middelnoten) og til sidst bundnoten. Topnoten er den duft, du dufter som det første, når du sprøjter din parfume ud. Den holder i kortest tid og vil typisk være dufte af citrus, bergamot, grape og appelsin. Derefter kommer hjertenoten, som for det meste holder i 2-3 timer. Hjertenoter vil ofte være en duft af blomsternoter, såsom lavendel, roser, hvid peber og ylang ylang. Til sidst vil du opleve, at bundnoten tager over. Bundnoten er den mest dominerende af de tre noter og kan holde i op til et døgn. Her vil det ofte være ingredienser som jasmin, musk, sandeltræ, patchouli og cedertræ, som du kan dufte. Med andre ord, skal du huske, at når du køber din parfume, vil duften løbende ændre sig.

   Dufte til kvinder

   Eau de Toilette eller Eau de Parfum? 

   Vi kan vist alle komme i tvivl om, hvad det nu lige er, forskellen på en Eau de Toilette og en Eau de Parfum er - men når det er sagt, så er det en vigtig ting, at have for øje, når du køber din nye parfume. De to forskellige dufttyper kan nemlig indeholde de samme duftnoter, men har forskellige procentsatser af duftolie og alkoholstyrke, hvorfor duften og holdbarheden varierer ved de to dufttyper.

   Eau de Toilette indeholder 5-15 % duftolie, hvor 80 % af duftolierne fordamper efter 3 timer. Det betyder, at denne dufttype er afdæmpet og dermed en oplagt duft til hverdagsbrug, eller til dig, som ønsker en diskret duft. Du kan med fordel sprøjte din Eau de Toilette ud i luften for derefter at gå ind i duftskyen, så duften fordeler sig på din krop.

   Eau de Parfum er mere kraftig og intensiv i sin duft, da den indeholder 10-20 % duftolie, hvor 70 % af duften fordamper i løbet af nogle timer og de resterende 30 %, kan duftes i op til et døgn. Med andre ord holder en Eau de Parfum længere end en Eau de Toilette og er dermed et meget populært valg blandt kvinder såvel som mænd.

   Dufte til kvinder

   Sådan finder du din duft

   Når du har fundet ud af, om du skal vælge en Eau de Toilette eller en Eau de Parfum, er næste skridt, at du skal finde selve duften. Husk på, at du ikke blot kan klikke den samme duft i kurven, som du ved dufter godt på din søster eller din veninde. Dette skyldes, at vores hud består af en helt unik sammensætning af fedtsyrer, proteiner, hår og salte, som varierer fra person til person. Med andre ord vil duften udvikle sig forskelligt alt efter, hvilken hud den kommer i kontakt med.

   Nedenfor har vi listet nogle af vores populære parfumer, som du med fordel kan kigge nærmere på og måske bruge som vejledning til, hvilken parfume, du skal vælge.

   Feminin og rolig

   Betty Barclay Precious Moments er en orientalsk blomstreret Eau de Parfum til kvinder.. Den har feminine topnoter af tuberose og pink pæon, skønne hjertenoter af jasmin, viol og gardenia og slutteligt rolige bundnoter af sandeltræ og rav. En skøn parfume, der er et oplagt valg, hvis du er til en feminin, men rolig parfume.

   112.95 kr.

   Frisk og forførende

   Et godt bud på en frisk og forførende parfume er vores bestseller 5th Avenue NYC Love, EdP 75 ml af Elizabeth Arden. Duftens friskhed kommer fra de søde, tillokkende kvaliteter som siciliansk mandarin, fresia og appelsinblomst. Duftens forførende kraft er skabt med rigt duftende patchouli, sandeltræ og berusende moskus. Disse topnoter samles til hjertenoter med et miks af pæon og gardenia.

   Sensuel og elegant 

   Vil du gerne dufte sensuelt, elegant og ikke mindst feminint, uden at tiltrække for meget opmærksomhed, er den skønne Eau de Parfum Definition af Christina Aquilera, et godt bud. Parfumen står for den indre kvindelige styrke og understreger en stærk, personlig udstråling og en varm sensualitet. Christina Aquilera har selv udvalgt ingredienser, der repræsenterer de kvaliteter, hun ser i sig selv såsom pink peber, litchi, magnolia og gylden rav.

   234.95 kr.

   Naturlig og let 

   Vil du gerne dufte naturlig og let, kan du med fordel tage et kig på Calvin Kleins Eau de Toilette CK One, der er en unisex parfume. Den har topnoter af bergamot, ananas samt grøn te og duftens hjerte vækkes til live med en harmoni af jasmin, viol og liljekonval. Bundnoten skabes ved en kombination af moskus og ambra. Alt i alt en naturlig og let parfume, der er et oplagt valg til hverdagsbrug.

   215.95 kr.

   Få det mest optimale ud af din parfume

   Når du har valgt din nye parfume, gælder det om, at få det mest optimale ud af den. Hos ROSSMANN anbefaler vi, at du anvender din parfume på de steder, hvor du kan mærke din puls. Det vil sige på hals, nakke, bryst, indersiden af albuerne og på håndled. Derudover er det også vigtigt at huske, at det er forskelligt, hvor mange steder en parfume bør påføres, alt efter om du har valgt en Eau de Toilette eller en Eau de Parfum. Har du valgt en Eau De Toilette kan duften sagtens anvendes flere steder, da den ikke er særlig kraftig. Har du derimod valgt en Eau de Parfum, kan den hurtig komme til at fremstå meget kraftig, hvis den påføres mange steder.

   Et utal af skønne parfumer til kvinder hos ROSSMANN

   Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken parfume, du skal lægge i din kurv hos ROSSMANN. Husk, at uanset hvilken parfume, du er på udkig efter – enten til dig selv eller en, du holder af – så har vi et utal af skønne parfumer til kvinder. Vi har sat dem til gode, billige priser, da vi synes, at alle skal have råd til selvforkælelse. Du kan gå på opdagelse i alle vores parfumer til kvinder her.

   Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.