Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Beauty Treatment: Dermaplaning

   Dermaplaning: Alt hvad du behøver at vide om hårfjerning i ansigtet!

   Hår pryder naturligt en stor del af vores krop. Det gælder også ansigtet. Selv om de små hår som regel næsten ikke er synlige, især ikke på kvinder, er det kvindelige ansigt også dækket af en fine fnughår. De små hårs funktion er at holde dig varm og beskytte din ansigtshud mod kulde.

   Selvom de små hår i ansigtet er helt naturlige, er nogle kvinder generet af de små fnug på typiske områder som overlæben og hagen. Den japanske skønhedsbehandling dermaplaning får bugt med de fine hår. Denne nye metode til at fjerne hår i ansigtet bliver ikke kun mere og mere populær i skønhedssaloner - videoer af privatpersoner, der bruger dermaplaning til at fjerne små hår i ansigtet, dukker også op på Instagram og TikTok.

   Find ud af præcis, hvad denne metode gør, om den er egnet til dig, og hvordan du kan gøre det derhjemme her!

   Dermplaning: for en flot og strålende hud

   Hårfjerning i ansigtet: for glat og strålende hud

   Dermaplaning-metoden er designet til at opfylde ønsket om en strålende glat ansigtshud. En skalpel eller skraber føres hen over ansigtsområdet for at fjerne de fine ansigtshår og små hudflager fra det øverste lag af huden. Ved at fjerne hårene kan hudens overflade reflektere mere lys. Det skaber en øjeblikkelig glødeeffekt. Samtidig stimuleres huden til at forny sine celler, hvilket kan bidrage til en revitaliseret teint på længere sigt. Plejeprodukter som skønhedsserum og plejecremer kan også absorberes bedre. En positiv bivirkning er, at din makeup også kan påføres mere jævnt.

   Hvis du har besluttet dig for at få foretaget dermaplaning, bør du først sikre dig, at metoden passer til din hudtype. Normal hud er en god forudsætning her: Hvis du har hudsygdomme som akne, rosacea eller neurodermatitis, bør du afstå fra behandlingen og konsultere en hudspecialist eller spørge din hudlæge til råds på forhånd.

   Foretrækker du at få dermaplaning-behandlingen udført professionelt? Kosmetiske studier og dermatologer tilbyder også hårfjerning i ansigtet. Prisen for behandlingen varierer afhængigt af udbyder og behandlingshyppighed: i gennemsnit ligger den på mellem 500 og 1000 kr. pr. behandling.

   Dermaplaning og hårvækst: Får barbering ansigtshår til at vokse hurtigere ud igen?

   Mange af os kender sikkert udtrykket "barbering accelererer hårvæksten". Men er det nu også sandt? Det gode svar er: Nej! Denne antagelse er en udbredt myte, som blev modbevist allerede i 1970 af studier af Yelva L. Lynfield og Peter MACWILLIAMS i Journal of Investigative Dermatology.* Da dermaplaning svarer til barbering, hvor hårets rod ikke påvirkes, har hårfjerningsmetoden ingen indflydelse på hårets vækst eller struktur. Hårets udseende og tykkelse afhænger dog af genetiske faktorer og hormoner. Hidtil har forskere ikke kunnet bevise, at barbering stimulerer hårvæksten.

   Dermaplaning derhjemme: Barber selv dit ansigt 

   Vil du gerne selv udføre en dermaplaning-behandling? Når du har sikret dig, at din hud er egnet til dermaplaning, skal du sørge for at vælge de rigtige produkter til din egen behandling: Gå efter særlige skrabere til ansigtet eller øjenbrynene med et skarpt, afrundet blad - som Wilkinsons øjenbrynsshaver. Du bør sterilisere eller desinficere disse før behandlingen for at forhindre betændelse eller hudirritation. Du bør også bruge milde plejeprodukter før og efter behandlingen for at undgå at overbelaste eller endda irritere din hud. Intervallet, hvormed du gentager metoden, afhænger af din hårvækst. Grundlæggende er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas: Du kan derfor selv bestemme intervallet til næste behandling. Det er normalt mellem tre og seks uger.

   Det skal du bruge til en skønhedsbehandling derhjemme:

   Hvad er forskellen på dermaplaning og barbering?

   En professionel dermaplaning-behandling udføres med et skarpt, sterilt engangsblad, mens en konventionel barbering normalt bruger barbermaskiner eller skrabere med flere blade. Desuden er dermaplaning ikke egnet til at fjerne skæghår: Metoden er snarere beregnet til at sikre en glat hudstruktur og en jævn teint ved at fjerne de fineste ansigtshår. Mens barbering kan udføres så ofte som nødvendigt, bør der gå mindst tre uger mellem to dermaplaning-behandlinger.

   Fjern selv hår i ansigtet - sådan fungerer det! 

   Har du besluttet dig for selv at udføre dermaplaning? Vi har sammensat en trin-for-trin-guide, som hjælper dig med at udføre behandlingen derhjemme:

   Dermaplaning til hjemmebrug

   32 .95 kr.
   Ikke på lager
   CeraVe
   Skummende rensegel
   473 ml (1 L = 278,96 kr.)
   131 .95 kr.
   Weleda
   Blidt renseskum
   150 ml (1 L = 626,33 kr.)
   93 .95 kr.
   Vitamin C Serum enjoy tøday
   20 ml (1 L = 7.997,50 kr.)
   159 .95 kr.
   84 .95 kr.
   42 .95 kr.

   Trin 1: Forbered huden

   Før du begynder behandlingen, bør du vaske dine hænder grundigt og desinficere barberbladet. Du kan også bruge latexfri engangshandsker og desinficere dem på forhånd.

   For det første skal du rense dit ansigt grundigt: Rens huden med et mildt renseprodukt, fx en rensegel, for at fjerne makeuprester, hudflager og snavs. Tør derefter ansigtet grundigt.

   Trin 2: Barber dit ansigt

   Træk nu let i det hudområde, der skal behandles, hold barbermaskinen i en 45 graders vinkel i forhold til huden, og begynd at fjerne fnuggene med små bevægelser: Arbejd forsigtigt og langsomt fra top til bund. Det er vigtigt, at du ikke går over det samme hudområde flere gange og naturligvis springer både øjenlåg og øjenbryn over.

   Trin 3: Pleje af huden

   Når du har fjernet alle rester med en fugtet vatrondel, bør du fugte din hud. De aktive ingredienser kan nu absorberes særligt godt af din hud: Så find en fugtighedscreme eller et nærende C-vitaminserum frem.

   Dermaplaning step 1
   Dermaplaning step 2
   Dermaplaning step 3

   Hvad du bør vide om den nye trend inden for hårfjerning i ansigtet

   Før du beslutter dig for en dermaplaning-behandling, bør du nøje afveje fordele og ulemper ved denne metode. For at gøre din beslutning lettere har vi opsummeret de vigtigste fordele og ulemper:

   Fordele ved dermaplaning

   Ulemper ved dermaplaning 

   • Øjeblikkelig glow-effekt
   • Rødme og kløe kan forekomme efter behandlingen.
   • Døde hudceller fjernes
   • Der er risiko for skader, hvis metoden ikke anvendes korrekt. 
   • Cellefornyelsen stimuleres: Dette sikrer igen et forynget udseende af huden. 
   • Metoden er ikke egnet til alle hudtyper
   • Plejeprodukter kan lettere absorberes i huden, og make-up kan påføres mere jævnt.
   • Dermaplaning bør aldrig udføres på hudsygdomme som akne, neurodermatitis, rosacea og psoriasis, da der kan opstå yderligere irritation.

   Hårfjerning i ansigtet med dermaplaning

   Dermaplaning-metoden kan støtte cellefornyelsen og hjælpe dig med at få en glattere hud: Ansigtsbarbering er dog ikke egnet til alle hudtyper og indebærer risici. Hvis du er usikker på anvendelsen, er det bedre at få behandlingen udført professionelt de første par gange og få forklaret proceduren for din egen behandling, indtil du føler dig sikker. Hvis du selv udfører metoden med egnede og steriliserede redskaber, skal du sørge for at have en rolig hånd og give dig god tid. Behandlingen kræver en smule tålmodighed, især i begyndelsen.

   Hårfjerning i ansigtet: de vigtigste fakta i korte træk

   Er du nysgerrig, men usikker på, om dermaplaning er det rigtige for dig? Her finder du svar på de vigtigste spørgsmål:

   Hvad er fordelene ved dermaplaning, og hvilken effekt har det?

   Fjernelsen af hårene skaber en øjeblikkelig glødeffekt, da hudens overflade nu kan reflektere mere lys. Samtidig stimuleres huden til at forny sine celler: Det giver en revitaliseret teint på lang sigt. Produkter som skønhedsserum og hudplejecremer kan også absorberes bedre af huden.

   Er dermaplaning godt for huden?

   Følelsen efter behandlingen kan variere afhængigt af din hudtype: Mens følsom hud kan opleve rødme, føles tør hud ofte stram efter en dermaplaning-behandling. Positive effekter som en strålende teint kan dog hurtigt ses. Hvis du har hudproblemer, bør du helt undgå dermaplaning for ikke at irritere huden yderligere.

   Hvordan fungerer hårfjerningsmetoden?

   Ved dermaplaning kører man en skalpel eller barberskraber hen over ansigtet for at fjerne fnug og små hudflager fra det øverste hudlag.

   Hvad skal jeg huske på, når jeg dermaplaner?

   Udfør kun behandlingen, hvis den er egnet til din hud: Du bør undgå dermaplaning, hvis du har akne eller andre hudsygdomme.

   *Lynfield, Y. L. & MacWilliams, P. (1970). Shaving and Hair Growth. In: The Journal of Investigative Dermatology 55(3): 170-2.

   Dermaplaning
   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.