Din browser forhindrer brugen af teknisk nødvendige cookies, hvilket påvirker funktionerne på siden
   Den store bleguide

   Den store bleguide 

   Der findes et væld af forskellige bleer, hvorfor det er ganske forståeligt, at det til tider kan være en jungle at navigere rundt i, for dig som forælder. For hvor om alting er, så vil vi alle sammen bare det bedste for vores børn. I dette blogindlæg vil vi derfor guide dig, når det kommer til bleer og (forhåbentlig) gøre dig klogere på størrelser, små tommelfingerregler og andet uundværligt pusleudstyr. Vi har nemlig sørget for, at du finder et stort udvalg af bleer i mange forskellige størrelser fra mærket Pampers og vores eget mærke Babydream. Fælles for alle vores bleer og andet pusleudstyr er, at de er perfekte ledsagere til at støtte nybagte forældre i dagligdagen med blebørn.

   Sådan finder du en blestørrelse, der passer

   Hos os finder du både bleer til nyfødte, tumlinger og lidt større børn, til dag, nat og sågar også til svømmeture. På blepakkerne er der opgivet forskellige størrelser samt tilsvarende vægtklasse, som kan være en stor hjælp i din søgen efter en ble, der passer til dit barn. Det er nemlig vigtigt, at bleen passer, så den bliver, hvor den skal (også under leg og tumleri), er behagelig for dit barn at have på og holder på stort og småt. En ble, der passer, bør derfor:

   • Sidde lige under navlen på dit barn.
   • Ikke efterlade røde mærker. 
   • Ikke have større åbninger ved benene. 
   • Have plads til, at du kan køre to fingre mellem dit barns talje og bleen. På denne måde kan du også mærke, om den sidder for stramt. 

   Hvornår er det tid til en ny størrelse ble? 

   Udover bleers størrelsesvejledning er der også et par andre gode indikatorer, som fortæller, når det er ved at være tid til en større ble. Det kan eksempelvis være:

   • Når lukketape ikke længere kan nå ind på midten af taljebåndet. 
   • Når der ikke længere er plads til at køre to fingre mellem mave og taljebånd. 
   • Hvis der opstår røde mærker på dit barns mave og lår. 
   • Hvis dit barn giver udtryk for ubehag med bleen på. 
   • Hvis der opstår udslæt i bleeområdet – det kan nemlig skyldes, at bleen er for lille og derfor ikke kan holde tør. 
     

   Vigtigt at vide, når det kommer til bleskift

   Hvor mange bleer din baby bruger, kan komme an på mange ting, eksempelvis alder og vægt. Nyfødte babyer vil oftest være dem, der bruger flest bleer i løbet af en dag, hvor mange oplever at jo ældre børnene bliver jo færre bleer, har de behov for. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du skifter dit barn regelmæssigt. Nyfødte skal skiftes helt op til 12 gange om dagen, hvorfor en god huskeregel den første tid er bleskift med intervaller mellem to og tre timer. Dette er fordi at nyfødte tisser og har afføring med ret korte tidsintervaller, hvorfor de også skal skiftes hyppigere end lidt større børn. Men hvordan er det så lige, at man skifter en ble? Det kan du hurtigt finde ud af, i vores guide nedenfor:

   Step 1: Tag den beskidte ble af og smid den i blespanden.

   Step 2: Vask dit barn (forfra og bagud) med vådservietter og/eller vaskesum.

   Step 3: Løft forsigtigt benene op på dit barn og læg en ren, udfoldet ble under. Sørg for at dit barn har numsen på den del af bleen, hvor velcrolukningen er.

   Step 4: Fold herefter forsiden på bleen op, så den er på barnets mave. Åbn velcrolukningen og sæt bleen sammen på bleens taljebånd.

   Step 5: Kør to fingre mellem dit barns talje og den lukkede ble, for at sikre, at den ikke sidder for stramt.

   Step 6: Sørg til slut for at lækagebeskyttelsen er foldet ud ved at trække med en finger indenfor kanten af bleen langs lårene.

   Find pusleudstyr til bleskift

   11.95 kr.
   46.95 kr.
   28.95 kr.
   Babydream
   Med vådservietter
   80 stk. (10 stk. = 2,37 kr.)
   18.95 kr.
   Babydream
   Engangsvaskeklude, månedspakke
   60 stk. (10 stk. = 2,83 kr.)
   16.95 kr.
   HiPP
   Babysanft plejecreme
   75 ml (1 L = 332,67 kr.)
   24.95 kr.
   23.95 kr.

   Vær opmærksom på bleeksem

   Som småbørnsforældre kan det være, du har stiftet bekendtskab til bleeksem eller røde numser, som opstår hvis bleen indeholder materialer, der generer dit barns hud. Bleeksem kan også opstå hvis bleen ikke bliver skiftet ofte nok og derfor er for våd. Vores bleer er åndbare med luftkanaler, der sikrer, at luften kan cirkulere i bleen, og som sørger for, at bleen holdes tør i op til 12 timer. Derudover er vores bleer dermatologisk testet og uden parfume, lotion og naturlatex – for kun det bedste er godt nok. Skulle det alligevel ske, at dit barn får en form for bleeksem, finder du forskellige salver og cremer i vores sortiment, som kan lindre og hjælpe. For det kan være en rigtig god idé at have en god salve eller plejende creme ved puslebordet og i pusletasken, så den kan benyttes, når behovet opstår eller for at være lidt på forkant.

   Mangler du inspiration til puslebordet, er du også meget velkommen til at læse vores blogindlæg om uundværligt pusleudstyr og babypleje fra Babydream.

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Modtag nyheder og tilbud på mail! Tilmeld dig nu og få gratis levering på din første ordre!

   Der er opstået en fejl.

   Opdater venligst siden.